Gemeente Papendrecht

Commissaris zet nieuwbouw in gang

Commissaris van de Koningin in Zuid Holland J. Franssen zet zaterdag 30 oktober om 11.00 uur met een feestelijke starthandeling nieuwbouw van zorgcentrum De Waalburch en Residence Stolpe Hove in gang. Vertegenwoordigers van de pers zijn om 10.30 uur welkom op de bouwplaats aan de Badhuisstraat.

[Een persbericht over de officiële starthandeling en nadere informatie
- tijdens de bijeenkomst worden persmappen uitgedeeld - worden verzorgd door Aannemersbedrijf Stout, de heer L.A.W. van Laak, telefoon 0184-612922.]

Fietsbalans stelt comfort op fietspad vast

Wethouder Koos de Looff geeft maandag 25 oktober om 12.45 uur bij de Hema het startsein voor de Fietsbalans.

De Fietsbalans meet hoe fietsvriendelijk een gemeente is. Een speciale hightech meetfiets (met laptop) registreert oponthoud, hobbels in en comfort van het fietspad en dergelijke. De Fietsbalans wordt in opdracht van de gemeente gehouden in samenwerking met de Fietsersbond. De resultaten verwerkt de gemeente Papendrecht in het integraal verkeersveiligheidsplan en de daaraan gekoppelde uitvoeringsprogramma's.

Informatieavond wijkgericht werken dinsdag 26 oktober

Dinsdag 26 oktober wordt in De Spil een informatieavond gehouden over wijkgericht werken in de wijk Molenvliet/Wilgendonk. Bewoners van deze wijk zijn van harte welkom om een presentatie in drie delen over wijkgericht werken door wethouder Andre Vogel, wijkcoördinator Leni van Mourik en bewonerscoördinator Thea Boon te komen bekijken en beluisteren. De Spil is gevestigd aan de Stellingmolen 184 te Papendrecht

Wijkgericht werken verdeelt Papendrecht in vier wijken. In twee daarvan (Kraaihoek/Middenpolder en Westpolder) is al veel ervaring opgedaan. De Werkgroep Wijkgericht Werken, bestaande uit actieve inwoners van Papendrecht, heeft aangetoond een zeer betrokken partner te zijn. In de Werkgroep Wijkgericht Werken worden o.a. projecten benoemd en voorbereid die de leefbaarheid in de wijken verhogen. Helaas zijn in deze werkgroep nog niet alle Papendrechtse wijken vertegenwoordigd.
Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om samen met medebewoners van gedachten te wisselen over de organisatie van wijkgericht werken in de wijk.

Wie interesse heeft in een gezamenlijke aanpak van wensen en problemen in de wijk, kan zich aanmelden voor de informatieavond via telefoonnr. 078-6418911, per mail aan info@papendrecht.nl, of schriftelijk via postbus 11, 3350 AA te Papendrecht.

Bewonerscontactavond dinsdag 2 november

Dinsdag 2 november vindt tussen 19.00 en 20.00 uur weer een bewonerscontactavond plaats in de hal van het gemeentehuis. Alle inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom om mee te praten en te werken aan verbetering van hun wijk.

Tijdens de bewonerscontactavond is er gelegenheid voor bewoners van verschillende wijken om met elkaar ideeën uit te wisselen over de aanpak van wijkgebonden problemen. Verder kan van gedachten worden gewisseld met de wijkcoördinator, leden van het college, medewerkers van de gemeente, wijkagenten en leden van de werkgroep wijkgericht werken. Ook kunnen ideeën worden geuit over de feestelijkheden in 2005 in verband met Papendrecht 900. Namens de Werkgroep Wijkgericht Werken verwelkomt bewonerscoördinator mevrouw Thea Boon iedereen met een kopje koffie of thee.

Regelgeving horeca en evenementen rond feestdagen

Voor festiviteiten, ontheffing geluidhinder en afwijkende sluitingstijden op feestdagen (o.a. kerst, oud en nieuw, Koninginnedag) dienen door de horeca-exploitant en de organisatoren van evenementen verzoeken bij de burgemeester te worden ingediend.

Voor oud en nieuw 2004/2005 dient de aanvraag voor een evenement, voor ontheffing geluidhinder en/of een afwijkende sluitingstijd uiterlijk woensdag 3 november 2004 bij de burgemeester te worden ingediend. In de eerste week van december wordt een beslissing genomen over de aanvraag en ontvangt de aanvrager de beschikking met het betreffende besluit.

Hoorzitting advies voor de bezwaarschriften

Kamer I van de commissie van advies voor de bezwaarschriften houdt dinsdag 2 november 2004 vanaf 19.30 uur een openbare hoorzitting in de raadzaal van het gemeentehuis van Papendrecht. Tijdens de zitting worden bezwaarschriften behandeld die zijn ingediend tegen de verlening van een exploitatievergunning aan Grand café Willaerts. De agenda en een toelichting daarop liggen voor belanghebbenden ter inzage bij bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Wie de stukken (waaronder het verweerschrift van het bevoegd gezag) wil inzien, kan contact opnemen met de secretaris van kamer I mw. Mr. N.J.W. Visser, (078-6418379).