tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-10-2004

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 30 oktober
Radio 2 - 16.00 uur

xander de buisonjÉ in tros muziekcafÉ

Hadassah de Boer ontvangt deze week veel bekende namen uit de muziekwereld. De eerste grote naam is Xander de Buisonjé die onlangs een nieuwe dvd heeft uitgebracht, 'Live en Akoestisch'. In TROS MUZIEKCAFÉ is Xander zaterdag live en akoestisch te horen.

Als geboren Limburger rukte Ton Engels al op tot Brabant, zijn huidige thuisprovincie, en van daar uit bestookt hij nu de rest van het land met zijn muziek. Aan zijn laatste album werkten ook zijn 'Medeplichtigen' (bandleden) mee. Die Medeplichtigen neemt Ton Engels zaterdag mee, voor een optreden bij TROS MUZIEKCAFÉ.

Ook Frédérique Spigt komt langs in TROS MUZIEKCAFÉ. Zij kent Ton Engels al lang want hij werkte voor haar als componist en tekstschrijver. Frédérique zingt een aantal nummers van haar nieuwe cd/dvd. Daarop staan veertien duetten, met onder meer Ton Engels, Barry Hay en Katja Schuurman. Het hele opnameproces is ook opgenomen en in een documentaire gegoten. Zaterdag vertelt Frédérique hier meer over.

Buckshot is één van de bands die dit jaar is verschenen aan het Nederlandse popfirmament. Zanger van Buckshot René van Kooten is ook bekend als musicalster, maar we leren hem en zijn band zaterdag van een hele andere kant kennen. Ze spelen een aantal nummers van hun dit jaar uitgekomen album.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie www.muziekcafe.nl