Provincie Utrecht

Persbericht

30-31 oktober: gratis museumweekend in provincie Utrecht

8-10-2004
Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2004 vindt het eerste gratis museumweekend in de provincie Utrecht plaats. De actie kan rekenen op veel belangstelling: in totaal doen 30 Utrechtse musea mee. Het initiatief komt van de provincie Utrecht die hiermee bij het brede publiek het museumbezoek wil stimuleren.

Met dit gratis museumweekend verwacht de provincie op de eerste plaats méér publiek naar de Utrechtse musea te trekken. De deelnemende musea worden door het provinciaal bestuur financieel gecompenseerd voor het verlies aan inkomsten. Jaarlijks stelt de provincie voor dit Gratis Rondje 100.000 euro beschikbaar. Het gratis museumweekend wordt telkens twee keer per jaar georganiseerd in samenwerking met de deelnemende Utrechtse musea en het Erfgoedhuis Utrecht.

De 30 musea die gratis de deuren openen op 30-31 oktober zijn breed verspreid over 16 gemeenten in de provincie Utrecht. Voorbeelden zijn typisch locale musea als het stadsmuseum IJsselstein, Dorestad in Wijk bij Duurstede, 't Vurhuus in het Utrechtse vissersdorp Spakenburg en Rondeel in Rhenen. Musea met een thematische insteek zijn o.a. het Cavaleriemuseum en Mondriaanhuis in Amersfoort, de Heksenwaag (Oudewater) en het Aboriginal Art Museum (Utrecht). Ook de Utrechtse kasteelmusea doen mee: Huis Doorn, Slot Zuylen, kasteel Groeneveld en kasteel de Haar. In de stad Utrecht nemen o.a. Centraal Museum, Speelklok tot Pierement, Catharijneconvent, Universiteitsmuseum en het Moluks Historisch Museum deel aan deze actie.

Gratis museumfolder
Een gratis folder met informatie over openingstijden en het aanbod van alle deelnemende musea kunt u downloaden vanaf
www.provincie-utrecht.nl. Of bestel een exemplaar bij verkoop@provincie-utrecht.nl, telefonisch bereikbaar op werkdagen tot 12 uur via 030- 258 2228. De folder is ook verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, de locale VVV's, gemeentehuizen en bibliotheken in de provincie Utrecht.

Laatst gewijzigd op 10/08/2004 02:31:29 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl