Gemeente Amsterdam

Europadag bij het CWI
26 oktober 2004 - CWI

CWI/EURES houdt op zaterdag 30 oktober een Europadag. Tijdens deze dag staat werken in een ander Europees land centraal. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, voorlichtingsbijeenkomsten en uiteraard op zoek gaan naar vacatures in Europa.

Het evenement vindt plaats in de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) aan de Piet Heinkade 27. De bezoeker kan zich volop oriënteren op een internationale loopbaan in een internationale omgeving! De deuren zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend en de toegang is gratis. Europarlementariër Kathalijne Buitenweg zal de Europadag officieel openen.

Vacatures en informatie

Tijdens de Europadag krijgen bezoekers informatie over werken in Europa. Naast de Europese Commissie zijn bedrijven aanwezig met vacatures in landen van de Europese Economische Ruimte. Zo zijn aanwezig: Disneyland Parijs, entertainmentbedrijven, Recrajob en Manpower Health & Care. Het gaat om diverse vacatures voor seizoens-, vast en tijdelijk werk in onder andere horeca, gezondheidszorg, recreatie en toerisme. Eures maakt een selectie van banen die op dit moment worden aangeboden in de Europese database. Ook Eures-collega's uit Zweden, Oostenrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Ierland en Groot-Brittannië zijn aanwezig.

Noorwegen en Zweden

In Noorwegen en Zweden zijn veel dunbevolkte gebieden waar men graag gezinnen verwelkomt om de vergrijzing tegen te gaan. Vorig jaar bleek hiervoor tijdens een speciale actiedag in Amersfoort enorm veel belangstelling. Velen visten toen achter het net. Nu zijn er dus nieuwe kansen voor belangstellenden. De rekruteringsorganisatie Norsk.nl houdt zich met de werving bezig en is ook aanwezig op deze Europadag.

Workshop en voorlichtingsbijeenkomsten

Verspreid over de hele dag vinden verschillende bijeenkomsten plaats. Zo kunnen bezoekers een workshop internationaal solliciteren volgen. In de voorlichtingsbijeenkomsten komt onder andere aan de orde: wonen en werken in verschillende landen van Europa en sociale verzekeringen in Europa. Twee taalinstituten organiseren een proefles Scandinavische talen en Spaans en geven informatie. Verder kunnen bezoekers met hun persoonlijke vragen terecht bij diverse stands in de Passenger Terminal Amsterdam. Er zijn stands van instanties op het gebied van sociale zekerheid (UWV/SVB), verzekeringen en internationaal transport.

Passengers Terminal

© Gemeente Amsterdam