STICHTING HABITAT FOR HUMANITY

Habitat for Humanity organiseert vrijwilligersdag

PERSUITNODIGING

Habitat for Humanity organiseert speciale dag voor haar vrijwilligers

Haarlem, 26 oktober 2004 - Op zaterdag 30 oktober aanstaande organiseert Habitat for Humanity een speciale dag voor de vrijwilligers die zich inzetten voor Habitat. Er worden zaterdag ongeveer 125 vrijwilligers verwacht. Het programma start om 14.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Doelstelling van de dag is een gezellig samenzijn te creëren voor de vrijwilligers om herinneringen op te halen, verhalen uit te wisselen en met elkaar kennis te maken. Veel van de vrijwilligers zijn mee geweest op een bouwreis naar een van de kernlanden van Habitat om daar eigenhandig mee te bouwen aan nieuwe behuizing voor arme gezinnen.

Habitat heeft voor de Habidag drie bijzondere partners uitgenodigd die in workshops meer vertellen over hun ervaringen. Ans Ursem van Cos (www.cossen.nl) gaat in op vragen over fondsenwerving, Marleen Heus van het KIT (www.kit.nl) vertelt over bouwen met cultuurverschillen. Mark Muller (www.markmuller.nl) schreef een boek over fotograferen in het buitenland en zal daarover vertellen.

Graag nodigen we je uit om een kijkje te komen nemen op 30 oktober in de Jaarbeurs. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een van de workshops. Het is ook mogelijk om vrijwilligers te interviewen over hun drijfveren en ervaringen bij het werk dat ze verrichten voor Habitat. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Monique Potters monique@potterspr.nl.

Over Habitat for Humanity
Dagelijks worden we geconfronteerd met armoede en zien wij beelden van mensen die in een krot, of zelfs op straat, moeten wonen. In het comfort van onze eigen woonkamer is het eenvoudig om de beelden te vergeten: de krant kan dicht, de televisie en computer uit. Wereldwijd leven ruim 1,2 miljard mensen onder zeer erbarmelijke omstandigheden. Dit is de reden dat Habitat, al ruim 25 jaar eenvoudige, betaalbare en veilige huizen bouwt voor en met en voor mensen die in krotten moeten wonen. Habitat heeft al meer dan 175.000 huizen gebouwd, waarmee wereldwijd ruim 900.000 mensen geholpen zijn aan een betaalbaar en veilig onderkomen Habitat bouwt de huizen samen met vrijwilligers, donateurs en de toekomstige huiseigenaren. www.habitat.nl

Voor meer informatie kunt u bellen met Monique Potters die ons ondersteunt bij de PR of mailen naar monique@potterspr.nl Potters PR
tel: 0345 501595 mobiel: 06 28 88 96 32

27 okt 04 11:30