Ingezonden persbericht


Wintersfeer expositie bij Jan Cees Lont

Van zaterdag 30 oktober 2004 tot en met 16 januari 2005 presenteert Sfeerboerderij Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp een bijzondere groepsexpositie. Maar liefst achttien deelnemers tonen hun mooiste en meest recente werk tijdens de jaarlijkse Wintersfeer. De boerderij heeft voor deze gelegenheid een ware metamorfose ondergaan. Elke ruimte van deze uniek gelegen locatie is veranderd en aangepast aan de kunstwerken en het jaargetij. De boerderij is open op maan- t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur, 's zondags van 10.30-17.00 uur. Op dinsdag kan men terecht tot 's avonds 21.00 uur. De Sfeerboerderij is te vinden tussen Alkmaar en Schagen, op Terdiek 23 te Nieuwe Niedorp (richting Oude Niedorp). Informatie is te verkrijgen via tel. 0226 - 41 12 59 of raadpleeg de website: www.janceeslont.nl

Dat de Sfeerboerderij de natuur en creativiteit als uitgangspunt heeft is duidelijk zichtbaar bij aankomst. Rondom de boerderij zijn ruimtelijke objecten te bewonderen van één van de exposanten, floraal vormgever Karin Looijesteijn. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij de beroemdste bloemdecorateur van Nederland, Marcel Wollterinck in Laren. In de diverse binnenruimtes is gevarieerd werk te zien van de andere deelnemers. Een bekende naam tussen de exposanten is Henk Kuiper, die met zijn foto's met gekleurd glas als thema, veel opzien baart. Ook de vernieuwende en innovatieve sieraden van de Alkmaarse edelsmid Marc Lange genieten landelijke bekendheid.Daarnaast zijn er schilderijen te bewonderen in diverse technieken. Zo maakt Aly Vogels mystieke schilderijen in zachte poedertinten. Daarentegen heeft Saskia Minoli sterke dierenportretten in mooie kleurstellingen en exposeert Anky Floris haar bijzondere beeldhaiku's. De jonge Jaqueline Knol uit Leeuwarden toont olieverfschilderijen met een Oosters sausje, terwijl er voor strakker werk wordt gezorgd door de graficus Theo van der Meer uit Amsterdam.

De getoonde keramiek is door middel van diverse invalshoeken ontstaan. Het speelse en vaak kleurrijke werk van Vera van der Lingen is voornamelijk geïnspireerd op mens en dier, waarbij Ira Rademakers fraai gestileerde vrouwen toont en heeft Corinne Levy met haar dikke vrouwen veel succes. Van deze kunstenaar is ook het nieuwste werk aanwezig, waaruit blijkt dat zij steeds op zoek blijft naar nieuwe vormen. Er zijn ook bronzen beelden te zien. Het bronzen werk van Hanneke Emans heeft een mystieke en tot de verbeelding sprekende uitstraling. De Haagse Anne van Uffelen toont fraai vormgegeven beelden van speksteen en marmer.

De kunst vormt een fraai geheel met de aanwezige bloemstukken. De bloembinders van de Sfeerboerderij hebben hun eigen stands ingevuld met verrassend en artistiek werk. Met gedroogde bloemen en exotische materialen wordt getoond hoe eigentijds en creatief het resultaat kan zijn. Veel van het getoonde kan eigenhandig op de door het bedrijf verzorgde workshops worden gemaakt en de kunst van de exposanten kan worden aangekocht. Om dit kunstspektakel te laten bezinken kan de bezoeker in de Drinkerij genieten van een drankje met homemade gebak. Tot slot is een blik in de woonvertrekken van de aanwezige roofvogels een interessante afsluiting van het bezoek. Bovendien zijn hier elke zondagmiddag om 14.00 uur, gratis roofvogeldemonstraties.

Ellen van Kaam - Communicatie
Jan Ligthartstraat 1, Alkmaar (RTC-Offices)
Tel. 072 - 520 79 11
Mobiel 06 - 23 666 248
E-mail ellenvankaam@xs4all.nl

---- --