Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Den Haag, 28 oktober 2004


Wouter Bos in debat met Rein Willems, president- directeur van Shell Nederland


Zaterdag 30 oktober 2004 gaat Wouter Bos in debat met Rein Willems, president-directeur van Shell Nederland B.V. over het energiebeleid.


Het debat vindt om 15.15 uur plaats in het Jaarbeurs Congres Centrum te Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht, tijdens een conferentie over Energieopties voor de 21ste eeuw . Deze conferentie wordt georganiseerd door de Wiardi Beckman Stichting en de Landelijke werkgroep Milieu en Energie van de PvdA.


De discussie zal voornamelijk gaan over het internetrapport van de Wiardi Beckman Stichting: Energieopties voor de 21ste eeuw


Het rapport gaat in op een van de meest nijpende vragen voor de toekomst: hoe voorzien we de wereldbevolking van schone, betrouwbare en betaalbare energie? Het rapport zet de haalbaarheid van verschillende energieopties op een rij in het licht van de problemen van klimaatverandering, voorzieningszekerheid en toegankelijkheid van energie voor arme landen en opkomende economieën. In het verleden is schaarste van grondstoffen de reden van vele oorlogen geweest.


U kunt het internetrapport 'Energieopties voor de 21ste eeuw' hier lezen.