Gemeente Den Haag

oktober 2004
Wandeling door Clingendael (25 oktober)

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2004 gaan de Haagse Natuurverkenners (HNV) weer wandelen. Deze keer is Clingendael uitgekozen.

Informatieboekje
HNV-leden die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje met informatie over planten, bomen, vogels en dergelijke die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Van niet-leden wordt een bijdrage van EUR
1,50 voor het wandelboekje gevraagd.

Startpunt
Het startpunt van de wandeling is op beide dagen bij het onderkomen van Omnigroen in park Clingendael. Om daar te komen moeten bezoekers naar de ingang aan de Wassenaarseweg gaan en de oprijlaan oplopen. Aan het einde van deze laan ligt rechts het oude landhuis en links het koetshuis. Vervolgens moeten zij tussen deze gebouwen door totdat aan de linkerkant de informatiewagen van Milieucommunicatie staat.

Omnigroen is bereikbaar met lijn 18 (halte Laan van Clingendael) of bus 23 (halte van Alkemadelaan hoek Wassenaarseweg). Bezoekers die met bus 23 komen, lopen eerst de Wassenaarseweg af (langs het ANWB gebouw) naar de ingang van het park Clingendael. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan er gestart worden. Daarnaast kan er van 11.00 tot 16.00 uur worden deelgenomen aan de extra activiteit 'herfst'.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuur- en milieubelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van EUR 7,50 per jaar, ontvangt daarnaast een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan bij aanvang van de wandeling. Voor meer informatie over de Natuurverkenners kijk op www.denhaag.nl/hnv.