TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-07-2004

Televisie
1000 STERREN STRALEN
Uitzending vanaf 30 oktober
Nederland 2 - 20.00 uur

'1000 STERREN STRALEN' ZOEKT NIEUWE VERTOLKER
NEDERLANDSTALIG POPULAIR LIED

Het nieuwe TROS-programma 1000 STERREN STRALEN is een zoektocht naar een nieuwe vertolker van het Nederlandstalige populaire lied. Naar een volkszanger van het kaliber Frans Bauer. Naar iemand die talent heeft maar die ook beschikt over die ondefinieerbare mix van eigenschappen die Frans Bauer hebben gemaakt tot wat 'ie is. Welke landgenoot (m/v) is net zo sympathiek, gedreven, 'gewoon', toegankelijk, gemotiveerd en talentvol als Frans, maar heeft toch een eigen gezicht en een eigen geluid?

In acht afleveringen van gemiddeld 50 minuten, uitgezonden vanaf zaterdag 30 oktober, beslist een vakjury samen met de tv-kijkers wie zich aan het eind van de serie uit alle aanmeldingen de beste mag noemen. De uiteindelijke winnaar van deze 'talentenjacht' wordt opgenomen in het managementteam dat onder meer verantwoordelijk is voor de successen van Frans Bauer, krijgt een platencontract en mag onder hun deskundige begeleiding een cd uitbrengen.

De vakjury bestaat uit vier mensen die deel uitmaken van het persoonlijke begeleidingsteam van Frans Bauer. Immers: wie kunnen beter beoordelen of het talent dat wij zoeken beschikt over die ongrijpbare succes-ingrediënten van Frans dan de mensen die vrijwel dagelijks met hem werken? En dus bestaat de vakjury uit Frans' manager Peter Haarbrink, z'n zanglerares Mieke Werger, zijn vaste liedjesschrijver en producer Emile Hartkamp en de andere producer Norus Padidar. Frans zal de deelnemers zelf met raad en daad bijstaan.

Voor dit programma is TROS nog op zoek naar kandidaten. Zing je in het Nederlands - variërend van Marco Borsato tot de Zangeres Zonder Naam - en durf je het aan om in je eigen omgeving een privé-optreden te organiseren, stuur dan een zelf gemaakte opname - liefst video, maar cd mag ook - van jouw optreden naar:

1000 STERREN STRALEN
Postbus 246
1200 AE Hilversum

Kijk voor meer informatie op www.1000sterrenstralen.nl