UITGEVERIJ ANKH-HERMES BV
http://www.ankh-hermes.nl

Twee presentaties


Op 30 en 31 oktober a.s. zullen twee belangrijke werken ten doop gehouden.
Zaterdagmiddag 30 oktober zal in het Theatron van het Universiteitscomplex de Uithof te Utrecht dr. Ervin Laszlo zijn boek KOSMISCHE VISIE - WETENSCHAP EN HET AKASHA-VELD worden gepresenteerd. Eerder publiceerden wij van zijn hand Je kunt de wereld veranderen. Dr. Ervin Laszlo is oprichter van de Club van Budapest en meerdere malen onderscheiden voor het verbeteren van de mondiale verstandhouding. Meer informatie daaromtrent treft u verderop in dit persbericht aan.Wensen m.b.t. een interview kunt u per e-mail kenbaar maken via: hb@ankh-hermes.nl

Op zondagmiddag 31 oktober zal tijdens een jubileum symposium de dundruk editie van de NAG HAMMADI-GESCHRIFTEN feestelijk worden gepresenteerd. Juist in deze periode waarbij drie nieuwe bijbelvertalingen zullen verschijnen komt uitgeverij Ankh-Hermes met de oerbronnen van het Christendom.
Naast de twee vertalers Jacob Slavenburg en Willem Glaudemans zal de bekende 88 jarige nestor van de Gnosis dr. Gilles Quispel deze middag het woord voeren evenals Hans Stolp.

U kunt voor beide evenementen perskaarten aanvragen op bovengenoemd e-mail adres of telefonisch: 0570-678900

Hopelijk kunt u aandacht besteden aan onderstaande manifestaties in het Theatron van de Uithof te Utrecht (600 zitplaatsen) en de Flint te Amersfoort (800 zitplaatsen).

Met vriendelijke groet,

Uitgeverij Ankh-Hermes
Hans Bienefelt/afd. pr. en voorlichting

Lezing dr. Ervin Laszlo
Cosmic vision - Dawn of the integral theory of everything

N.a.v. het verschijnen van Dr. Ervin Laszlo's boek KOSMISCHE VISIE - Wetenschap en het Akasha-veld

Aan het begin van deze 21e eeuw wordt een kosmische visie geboren, een visie die alles in het universum omvat. Een theorie die met recht een 'theorie van alles' genoemd kan worden is nu binnen het bereik van de wetenschap gekomen. In alledaagse bewoordingen en in een heldere logica draagt Ervin Laszlo de wezenlijke onderdelen van deze theorie aan. Een gids om je weg te vinden in dit concept, dat niet alleen betrekking heeft op het stoffelijke heelal, maar ook op het leven en het denken zelf. De lezer gaat op ontdekkingsreis, van een wereld vol raadsels en mysteries naar een wereld waarin veel van de puzzelstukjes op hun plaats vallen en de kosmische samenhangen en de daarachter liggende eenheid manifest worden.

DR. ERVIN LASZLO is wetenschapper, filosoof, musicus en auteur.Hij is de oprichter van de Club van Budapest, die over de hele wereld projecten ondersteunt die gericht zijn op een duurzame samenleving. Auteur van Je kúnt de wereld veranderen.

Lezing Marcel Messing - Vernietiging, overleven of leven? Over lijden en liefde in onze planetaire evolutie Overal dringt het besef door dat de menselijke evolutie in een beslissende fase is gekomen en dat onze planeet in een zeer kritieke situatie verkeert. Velen worden zich ervan bewust, dat het roer radicaal omgegooid dient te worden, willen we de komende tijd kunnen overleven. Wat is er op dieper niveau aan de gang? Dwars door het snel veranderende klimaat, de heftige emoties omtrent terrorisme, het ineenstorten van het oude wereldbeeld, de elektronische revolutie met al haar gevaren, voltrekt zich in velen een bewustwording van de ernst van de situatie. Waar zullen we de komende jaren voor kiezen? Zullen we kiezen voor de intense kracht van de liefde, een intense sprong maken in bewustzijn? Zullen we kiezen voor de intense kracht van de geest, het licht? Of zullen we ons overgeven aan de manipulerende krachten achter het wereldtoneel en een unieke kans voorbij laten gaan, waardoor het lijden vergroot wordt?

Programma:
13.30 uur: Zaal open/thee
14.00 uur: Welkom en boekpresentatie
14.15 uur: Engelstalige lezing Dr. Ervin Laszlo - Cosmic Vision 15.15 uur: Pauze
15.45 uur: Lezing Marcel Messing Vernietiging, overleven of leven? 16.45 uur: Afsluiting

Voor het publiek:
Deze lezingen zullen op zaterdag 30 oktober worden gehouden in het Theatron aan de Uithof van de Universiteit te Utrecht. Voor reserveringen dient u 25,00 Euro over te maken op Postbankrekening nr. 823762 of ABN/AMRO-Bank rekening nr. 59 62 46 927 t.n.v. Uitgeverij Ankh-Hermes o.v.v. lezingen 30 oktober 2004 Kosmische Visie.
Wij zenden u tijdig de routebeschrijving en bestelde toegangskaart(en).

Jubileum Symposium
Nag Hammadi-geschriften

En presentatie van de dundruk editie van de ééndelige Nag Hammadi-Geschriften.
Datum: zondagmiddag 31 oktober 2004 Plaats: Stadshal de Flint te Amersfoort

Jacob Slavenburg en Willem Glaudemans
DE NAG HAMMADI-GESCHRIFTEN
Een integrale vertaling van alle teksten uit de Nag Hammadi-Codices en de Berlijnse Codex
volledig herziene en geactualiseerde editie
1220 blz., geïll., geb. 49,50 Euro t.m. 31 december Vanaf 1 januari 2005 59,50 Euro
(bestelnr. 90 202 1964 2)
In 1945 werd een kruik met 52 geschriften ontdekt uit de eerste eeuwen van onze jaartelling maar pas in 1994 (tien jaar geleden) verscheen het eerste deel van de vertaling van de NAG HAMMADI-GESCHRIFTEN in het Nederlandse taalgebied een jaar later gevolgd door het tweede deel. Inmiddels zijn daar nu ruim 25.000 exemplaren van verkocht en de vraag neemt niet af. Het belang van deze unieke geschriften voor een completer inzicht in de geschiedenis van het vroege christendom en de gestalte van Jezus van Nazareth wordt steeds meer onderkend. De vertalers hebben met deze editie in één band (dundrukuitgave) de geschriften gerangschikt op volgorde van de gevonden codices. Vertalingen werden scherp tegen het licht gehouden en waar nodig herzien. Dat leidde soms tot compleet nieuwe vertalingen. Ook de inleidingen en toelichtingen werden totaal herzien naar de inzichten van heden. Uiteraard werd de bibliografie eveneens geactualiseerd en het geheel werd voorzien van een aantal registers gemaakt door Henk Spierenburg, die het zoeken in de teksten aanzienlijk vergemakkelijken.

PROGRAMMA
14.00 uur: Welkom en overhandiging eerste exemplaren Lezing Willem Glaudemans - De weg van de ziel in de gnostiek Lezing Prof. Dr. Gilles Quispel
15.15 uur: Pauze
Lezing Hans Stolp - Nag Hammadi voor alledag
Lezing Jacob Slavenburg - Hermes en Christus
16.45 uur: einde en informeel

Voor het publiek:
Het jubileum-symposium zal op zondag 31 oktober 2004 worden gehouden in Stadshal de Flint te Amersfoort. Goede parkeermogelijkheden achter en voor het gebouw. NS-reizigers 20 minuten lopen. Voor reserveringen dient u
20,00 Euro over te maken op Postbankrekening nr. 823762 of ABN/AMRO-Bank rekening nr. 59 62 46 927 t.n.v. Uitgeverij Ankh-Hermes o.v.v. Jubileum-symposium 31 oktober 2004.
Wij zenden u tijdig de routebeschrijving en bestelde toegangskaart(en).


05 okt 04 09:25