Ingezonden persbericht

Grootste beurs voor liefhebbers van Italiaans ontwerp

Auto-Moto-ITALIA: 'Italiaans voor gevorderden'

UTRECHT - HOUTEN, 20041013 -- HOUTEN - In het laatste weekend van oktober 2004 ademt het Euretco Expocenter in Houten weer één en al Italië. Op 30 en 31 oktober vindt de veertiende editie van Auto-Moto-ITALIA plaats - Nederlands grootste beurs voor liefhebbers van Italiaanse auto's en motoren. Naast de bekende en minder bekende Italiaanse voertuigen die altijd in grote getale aanwezig zijn in Houten, staat de beurs dit jaar voor het eerst open voor exoten geproduceerd in andere landen dan Italië.


In Houten (aan de A27 bij Utrecht) staat er weer een pittige Italiaanse les op het programma. Ooit gehoord van ASA, ISO, Moretti, Bandini, Giannini, Pagani, Osca of Stanguellini ? Wat is: 355, 250, 275, 365, 456, 500, 130, 124, 3500, GT, GTS, GTA, GTO, EB-110 ?? Spreek uit: Murcielago, Giulia, Ghibli, Aurelia, Brutale, Mille Miglia. Na een bezoek aan de beurs Auto-Moto-ITALIA heeft u de les Italiaans voor gevorderden goed doorstaan, want dit soort benamingen horen bij merken auto's en motoren die u wel kent !

Auto-Moto-ITALIA is een publieksbeurs. De liefhebber van 'snel en rood' kan hier kennismaken met de importeurs, leveranciers en clubs van Italiaanse auto's, motoren, onderdelen en accessoires: de Italië-specialisten. Alfa Romeo, Aprilia, Ducati, Ferrari, Fiat, Lancia, Lamborghini, Maserati, Moto Guzzi, Vespa zijn enkele van de aansprekende merken die in Houten zij aan zij te koop staan of voor de show.

Door de medewerking van 35 Italiaanse verenigingen en zo'n 150 commerciële standhouders is Auto-Moto-ITALIA in de loop van haar bestaan uitgegroeid tot een veelzijdige beurs, die werkelijk alle kanten van de Italiaanse auto- en motorindustrie laat zien. Commerciële bedrijven uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in Italiaanse auto's en motoren presenteren zich op Auto-Moto-ITALIA met nieuwe en gebruikte onderdelen of diensten in onderhoud en restauratie. Voor hen is Auto-Moto-ITALIA dé vakbeurs.
Nieuw dit jaar is een 'verbreding' van de bekende formule. Leuke mediterrane auto's van Italiaans ontwerp of familie daarvan, geproduceerd in andere landen dan Italië zijn ook welkom op de beurs. Onder leuke auto's wordt verstaan: bijvoorbeeld Renault Alpine, Simca Sport, Karmann Ghia, Peugeot Pininfarina Cabrio, Aston Martin van Touring, etc. Verwacht in het kader van die verbreding ook moderne auto's aan te treffen. Een getunede Fiat Stilo, Alfa Romeo 156 of moderne Lamborghini. Organisator Martin de Vries vat het in één zin samen: "Op Auto-Moto-ITALIA is een klassieker altijd zeldzaam en een hedendaagse auto nooit normaal!"

De grote kracht van Auto-Moto-ITALIA is de sfeer. Het geluk begint al op de parkeerplaatsen, die zijn veelal rood gekleurd. Binnen in het warme Euretco Expocenter geurt de Italiaanse koffie en zien de Italiaanse warme broodjes er smakelijk uit. Bij de klanken van 'O sole mio' flaneert men langs lief Fiatje 500, een brute race Ferrari of een zeldzame klassieker als Fiat Balilla Coppa d'Oro. Snuffelen doe je tussen de onderdelen, vele miniaturen en documentatie. Op Auto-Moto-ITALIA kom je altijd dingen tegen, die je nog nooit gezien hebt.

Open : zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 10 - 18 uur.
Locatie : Euretco Expocenter - Industrieterrein Doornkade - Houten (Utr.)
Entree : ¤ 12,- (kind tot 12 jaar - onder begeleiding - gratis) Gratis parkeren !




Ingezonden persbericht