Ingezonden persbericht

Woning kopen voortaan voordeliger en eenvoudiger

AMSTERDAM, 20041022 -- Vanaf vandaag wordt het kopen van een nieuwe woning veel eenvoudiger en voordeliger dankzij het Maatwerk Verhuisplan. Via het Maatwerk Verhuisplan ontvangen woningkopers een aankopend NVM Makelaar, een door een bouwkundig bureau uitgevoerd bouwkundig rapport, een onafhankelijk taxatierapport en de leverings- en hypotheekakte bij de notaris voor een vaste prijs van 3200 euro excl. Btw. Deze prijs is onafhankelijk van de koopsom van de woning en uniek in Nederland.


Hoe werkt het
Het Maatwerk Verhuisplan is een samenwerkingsverband tussen makelaars, bouwkundigen en notarissen en werkt zeer eenvoudig.
Steeds meer woningzoekers maken gebruik van Internet voor het zoeken van een woning. Internet heeft de woningmarkt veel transparanter gemaakt. Bij het Maatwerk Verhuisplan zoekt de consument zelf een woning via bijvoorbeeld Internet, op het moment dat deze een woning op het oog heeft neemt deze contact op met Maatwerk Woondiensten via Internet of telefoon. Nadat deze enkele gegevens hebben opgenomen wordt er contact opgenomen met een NVM makelaar welke bekend is met de omgeving waar de woning is gelegen. Deze neemt op zijn beurt contact op met de klant om een afspraak te maken om de woning samen met hen te bezichtigen. Na deze bezichtiging adviseert de makelaar over de reële aankoopprijs en informeert naar belangrijke zaken als bestemmingsplannen en vereniging van eigenaren. Indien de koper tot onderhandeling wenst over te gaan wordt samen met de koper een onderhandelingsstrategie bepaald. Vervolgens voert de makelaar namens u de onderhandelingen en bedingt natuurlijk ook belangrijke zaken als ontbindende voorwaarden voor financiering, woonvergunning e.d.
Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn informeert de NVM Makelaar Maatwerk Woondiensten. Deze zoeken vervolgens een notaris uit bij u in de buurt voor het tekenen van de koopakte (in sommige regio's gebeurt dit bij de makelaar op kantoor); wijst een lokale onafhankelijke taxateur aan voor het opstellen van het taxatierapport en geeft de bouwkundige opdracht om een keuringsafspraak te maken. De klant hoeft dus niets te doen.
Op de afgesproken datum gaat de koper naar de notaris voor het tekenen van de leverings- en hypotheekakte. De kosten van al deze dienstverleners zitten dus bij de 3200 euro in.

Wouter Slettenhaar, partner van Maatwerk Woondiensten bv: "de huidige tarieven van makelaars, notarissen en taxateurs zijn vaak onduidelijk en afhankelijk van de koopsom. Ik ben zelf NVM makelaar en weet dit dus uit de praktijk. Veel kopers willen graag vooraf weten wat de kosten zijn in verband met hun hypotheekberekening, daarnaast is het handig om alles in een hand te hebben."

Kostenbesparing
Doordat Maatwerk Woondiensten zeer efficiënt werkt via een door haar zelf ontwikkelt informatiesysteem kunnen de dienstverleners zeer sneller werken en dat scheelt in de kosten. Maatwerk Woondiensten controleert haar partners steekproefsgewijs op kwaliteit. "Voor ons is het belangrijk dat de consument niet alleen kosten bespaart, maar vooral kwalitatief hoogwaarde diensten ontvangt. Om deze reden wordt elk taxatierapport en bouwkundig rapport eerst door onze binnendienst nagekeken voordat deze naar de klant wordt gestuurd." Aldus Pim Huting, directeur van Maatwerk Woondiensten B.V.
De kostenbesparing is overigens zeker ook een goede reden om gebruik te maken van het Maatwerk Verhuisplan; bij een woning van 200.000 euro bespaart u gemiddeld 1550 euro; bij een woning van 450.000 zelfs bijna 6300 euro!

Het Maatwerk Verhuisplan wordt op zondag 30 oktober gepresenteerd van 12.00 tot 17.00 op de Woningbeurs groot Amsterdam in de Amsterdam RAI.