Ingezonden persbericht

Open Dag Samenwerkingsverband Hoogland Indianen

Generaties in de Andes

ARNHEM, 20041025 -- De jaarlijkse Open Dag van de SHI vindt ditmaal plaats op zaterdag 30 oktober, in een nieuwe locatie, namelijk: Zalencentrum De Coehoorn, Coehoornstraat 17 te ARNHEM (loopafstand van het centraal station). Onder de titel "Generaties in de Andes" staan de verhouding tussen de verschillende generaties in de Andes en de veranderingen hierin centraal.


Hierover spreekt o.a. ontwikkelingsdeskundige en antropologe drs.Jacobijn Olthoff (Universiteit Utrecht en Stichting Arnhem-Lima). Zij vertelt een boeiend verhaal over de verschillende generaties onder de migrantenbevolking van Lima, met nadruk op tienermeisjes. Daarnaast vertellen SHI bestuursleden drs. S. Lankhorst en Ing. J. van der Heide over verhoudingen tussen generatie in de Andes. Op het programma verder live muziek, hapjes en drankjes, Aymaraweefgoed, fotoexposities en infotafels.

Toegang gratis, zaal open 13.00.

Verdere inlichtingen bij het secretariaat van de SHI: Schepen van Hemerthstraat 40, 6831 KC Arnhem, tel./fax: 026-323787, e-mail shi@antenna.nl
Of kijk op de website: www.antenna.nl/shi

De SHI is een samenwerkingsverband waarin zowel Nederlanders als Hoogland-Indianen actief zijn. In Latijns Amerika, met name in Noord-Chili, Bolivia, Peru en Ecuador, worden initiatieven ondersteund die de eigen Indiaanse leefwijze en productiemogelijkheden versterken. Doel daarvan is de emancipatie van de Hoogland-Indianen te ondersteunen en van impulsen te voorzien. In Nederland wil de SHI de situatie in de Andes onder de aandacht brengen, om steun te krijgen voor het werk dat de Hoogland-Indianen willen beginnen, èn om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de structurele ongelijkheid waarin Hoogland-Indianen moeten leven.




Ingezonden persbericht