Ingezonden persbericht


Popcentrum PODIUM

H a r d e n b e r g

PERSBERICHT WK44

Met Green Lizard als support

LIVING COLOUR NAAR PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, Wéér komt Living Colour naar Nederland en wéér komt deze Amerikaanse topband naar Popcentrum Podium. Zaterdag 30 oktober aanstaande is het zover. Showtime vanaf 21.00 uur, zaal open om 20.00 uur.

De muziek van Living Colour is door een veelheid van invloeden moeilijk in woorden te vatten maar laat zich het best omschrijven als een organisch geheel van funk, hiphop, jazz en heavy metal. Vooral de invloed van die laatste muzieksoort is in die tijd opmerkelijk omdat zwarten daar niet mee worden geassocieerd. Maar voor Vernon Reid, geboren in 1958 in Londen, is het mixen van aparte muziekstijlen niets nieuws. De songwriter van de groep put gewoon uit zijn jeugd in New York waarin hij als kind luisterde naar uiteenlopende muziekstromingen als klassiek, folk, beatmuziek, soul, r&b, ska en calypso. Na onenigheid over de te volgen muzikale richting besluit Living Colour in 1995 uit elkaar te gaan. Maar de band is weer bij elkaar om te werken. En hoe! LIVING COLOUR is: Corey Glover - vocals, Vernon Reid - guitar, Doug Wimbish - bass en Will Calhoun - drums.

Support

Green Lizard speelt zaterdag in het voorprogramma van Living Colour. Onlangs was de band nog in Podium voor een dubbelconcert met De Heideroosjes. Green Lizard is: Brian Tion Aiong (gitaar), Remi Tion Aiong (zang), Willy Tion Aiong (gitaar), Roeland Uitdewilligen (Drums) en Jan Jaap Onverwacht (bass). Meer informatie op: www.poppodium.nl.

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht