Gemeente Almelo

Persbericht

Opening laatste Kwartier 2004

Zaterdag 30 oktober wordt op de Praxislocatie tegenover de Haven Noordzijde in het centrum van Almelo het kunstwerk Masterplan onthuld van de kunstenaars Vincent Loeff en Teun Fletteman die gezamenlijk opereren onder de naam Studioléf. Directeur Harrie Abels van IAA Architecten uit Enschede en voorzitter van de Programmaraad Architectuurcentrum Twente, geeft een inleiding over de functie van kunst in de openbare ruimte. Daarna verricht hij de openingshandeling samen met de Almelose wethouder van cultuur Huub Isendoorn.

Masterplan onderdeel Kwartier
Het kunstwerk Masterplan maakt deel uit van het project Kwartier. In dit kader realiseren vier jonge kunstenaars gedurende het jaar 2004 ieder gedurende drie maanden een kunstwerk op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. De Adviescommissie Beeldende Kunst van de gemeente Almelo selecteerde de kunstenaars. De gemeente Almelo realiseert dit project met behulp van provinciale subsidie.

Studioléf
Masterplan bestaat uit een bouwwerk van bijna zeven meter hoog dat in vorm refereert aan de voormalige textielfabrieken. Dit als eerbetoon aan het industrieel verleden van de gemeente Almelo. Tijdens het wachten op uitvoering van het Masterplan van de gemeente heeft het terrein braak gelegen. Studioléf wil met haar kunstwerk Masterplan het braakliggende terrein weer zichtbaar maken door er een tijdelijk gebouw te laten verrijzen dat door haar vormgeving een relatie aangaat met de omgeving en een brug slaat tussen heden en verleden.

Aanvang opening
De opening van het kunstproject is zaterdag 30 oktober om 16.00 uur op het terrein Praxislocatie tegenover de Haven Noordzijde.