Gemeente Nijmegen

Landelijke Archievendag in Nijmegen over Vierdaagse

Samen met een groep kinderen zal wethouder Peter Lucassen op zaterdag 30 oktober om 10.00 uur het startsein geven voor de open dag van Het Archief Nijmegen in het kader van de eerste Landelijke Archievendag. De Vierdaagse is het centrale thema tijdens de open dag van Het Archief Nijmegen.

Tijdens deze Landelijke Archievendag - die tevens het startsein vormt voor de Week van de Geschiedenis - openen 70 archieven, waaronder Het Archief Nijmegen, de deuren voor het publiek. Hiermee willen zij laten zien dat het archief voor vrijwel iedereen boeiende informatie in huis heeft.

Er zijn diverse activiteiten tijdens de Landelijke Archievendag in Nijmegen zoals: een expositie over de vierdaagse in hal en studiezaal van Het Archief, waarbij onder meer films en foto's worden vertoond en er is een leestafel met boeken over de Vierdaagse. Daarnaast zijn er demonstraties in het restauratieatelier, rondleidingen door het archiefgebouw en voor kinderen is er een speurtocht over de expositie.

Het Archief Nijmegen biedt ruime informatie voor heel diverse groepen zoals kinderen die aan een projecten werken, mensen die bezig zijn met hun familiegeschiedenis, wetenschappers die onderzoek verrichten, journalisten die met een achtergrondverhaal bezig zijn, mensen die iets willen weten over hun huis, straat of wijk en mensen die algemeen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Nijmegen en omgeving. Het archief is dagelijks geopend van 09.00-17.00 uur.

Tijdens de Landelijke Archievendag is Het Archief Nijmegen geopend van 10.00-16.00 uur. De openingshandeling vindt plaats om 10.00 uur. Het Archief ligt aan de Mariënburg 27. Toegang is gratis. Het archief is wekelijks open van di t/m vr. van 09.00-17.00 uur en do tot 21.00 uur. U kunt zonder afspraak langskomen.

Kijk voor meer informatie op: www.Nijmegen.nl\hetarchief, of www.archievendag.nl