Ingezonden persbericht

Theatergroep Roth speelt HAMLET


VLAARDINGEN, 20041027 --
Op geheel eigen wijze brengt Roth de klassieke tragedie van William Shakespeare, die na 400 jaar nog niets aan kracht verloren heeft.




Het hof van Denemarken is in diepe rouw na de dood van de koning. Koningin Gertrude is meteen hertrouwd met haar zwager Claudius. Kroonprins Hamlet verdenkt zijn oom, de nieuwe koning, van een laaghartige moord op zijn vader. Geplaagd door het dilemma tussen zijn geweten en de nagedachtenis aan zijn vader, twijfelt Hamlet. Moet hij zijn vader wreken?


Aan de ene kant een lekkere actuele satire op een koningshuis en aan de andere kant een prachtig drama over een jongeman die worstelt met een identiteitscrisis. Grote thema's passeren het toneel: trouw - aan een vader, zonde - de moord op een broer, en bedrog - wanneer Hamlet waanzin voorwendt om de moordenaar van zijn vader te ontmaskeren. Maar heeft het verdriet Hamlet niet echt gek gemaakt? En daar is nog het noodlot, waaraan uiteindelijk niemand aan het hof kan ontkomen.


"De Hamlet van Roth is een toneelfeestje. Gewoon gaan en genieten. En verbaas je over het slot...Het is uitstekend gelukt, je hebt nooit het idee dat je naar iets kijkt wat niet klopt.”


"Eikelenboom speelt een irritante Hamlet en niet de tragische held waarmee we ons willen identificeren. Hij is grillig, achterdochtig en dwingt niet op voorhand sympathie af. Dat maakt het personage interessant."


"Het was wederom goed, mooi, intrigerend en nog veel meer, ondanks het ontbreken van Rozenkrantz en een dode koning."


Regie: Fred Vaassen.


Dit seizoen nog te beleven op:


zaterdag 30 oktober 2004

zondag 31 oktober 2004


Voorstellingen beginnen op vrijdag en zaterdag om 20:00 uur en op zondag om 15:00 uur. U kunt reserveren via de Roth Reserveerlijn: 06 - 5043 5902.
De toegangsprijs is ¤ 7,50. U kunt ook gebruik maken van ons eetarrangement: een toegangskaart plus een tweegangen menu voor ¤ 18,00 in eetcafé de Steeg (Hoogstraat 207 te Vlaardingen). Reserveer tijdig op de Roth Reserveerlijn i.v.m. het beperkt aantal plaatsen.


Tot ziens in het Roththeater! Kuipershof 8, Vlaardingen