Gemeente Delft Koninklijke Onderscheiding voor de heer A. van Schevicoven

EMBARGO tot zaterdag 30 oktober 20.00 uur

Op zaterdag 30 oktober reikt Burgemeester Verkerk de versierselen uit behorende bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau aan de heer A. van Schevicoven uit Barendrecht. Dit zal gebeuren in Theater de Veste om 20.00 uur.

De heer Van Schevicoven is geboren in Delft in 1934. Hij was als technisch medewerker verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast is hij vanaf 1959 onafgebroken lid van het gemengd koor "Die Delftsche Sanghers". Sinds 1960 maakt hij deel uit van het bestuur, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Het voorzitterschap van de verenging verricht hij met veel inzet en met een buitengewone precisie. Mede door deze inzet heeft het koor haar 70-jarig bestaan bereikt, dat vandaag wordt gevierd met een concert met werken als Lucia di Lammermoor en Norma.

Het koor dat in 1939 werd opgericht als Mannenkoor kreeg in 1969 uitbreiding met een vrouwenkoor. De koren repeteerden eerst apart, later werd dit mede om financiële redenen, samengevoegd. Het koor bestaat uit nu uit circa 60 leden en zingt voornamelijk opera-repertoire, aangevuld met diverse andere werken uit de romantische en klassieke periode. In de afgelopen periode zijn er veel integrale opera's met professionele solisten en orkesten uitgevoerd onder meer in de Stads Doelen, Theater De Veste, de Maria van Jessekerk, de Oude- en Nieuwe Kerk en de Hofkerk in Delft. Voorts wordt er opgetreden in bejaarden-, zieken- en verpleegtehuizen.

De heer Van Schevicoven is tenor. Het koor repeteert elke week op maandagavond in de Hofkerk. Hij was en is altijd de grote organisator en animator van optredens geweest.

De heer van Schevicoven is ook kerkelijk actief in Delft. In zijn woonplaats Barendrecht is hij kerkmeester. Als sociaal voelend mens besteedt hij veel tijd aan vrijwilligerswerk. De heer Van Schevicoven kan worden gekwalificeerd als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Voor meer informtie: mw. E.G. Braam, Kabinet en Represenatie Gemeente Delft, tel. 015 - 2602886

.


-----------------------


---- --