Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 30-10-2004

Vrouw gewond bij aanrijding
EMMEN Vrijdagmorgen is een 76-jarige inwoonster van Emmen gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Spoorstraat, toen plotseling een bestelauto achter uit de weg op kwam rijden. De 23-jarige bestuurder uit Emmen, had de fietster over het hoofd gezien. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen.

Alcomobilisten aangehouden
HOOGEVEEN Op de Voltastraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige inwoner van Stuifzand aangehouden. De man, die op een bromscooter reed, werd gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Het resultaat van de blaastest was een promillage van 2.1 promille. De man is verhoord en heeft een dagvaarding meegekregen.

ROLDE Een 26-jarige bestuurder uit Groningen is vrijdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto van De Haar naar de oprit van de N33. Daar probeerde hij met veel lichtsignalen zich tussen de verkeersstroom te voegen. De bestuurder werd gecontroleerd om hem op zijn gedrag aan te spreken. Bij de controle bleek de man gedronken te hebben en hij blies 0.9 promille bij de blaastest. Snelrecht werd in deze toegepast.

BEILEN Vrijdagavond is een 46-jarige man uit Beilen aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij reed met zijn auto over de Lijsterlaan en werd gecontroleerd. De blaastest gaf een promillage van 1.5 aan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diefstal bromfietsen
GIETEN Vrijdagavond zijn bij een bedrijf aan de Bloemakkers een bromfiets en een bromscooter gestolen. De beide voertuigen stonden in een afgesloten fietsenhok en waren middels stuursloten en kabelsloten nog extra afgesloten. De daders forceerden een gedeelte van de deur om in het fietsenhok te komen. De schade is nog niet bekend.

Diefstal betonpomp
EMMEN Tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen is er een betonpomp gestolen bij een woning aan de Dagpauwoog. De Duitse ondernemer was bezig met werkzaamheden in de woning. Hij had de betonpomp, afgesloten met een disselslot, naast de woning laten staan. De nieuwwaarde van de pomp bedraagt ruim 20.000,- euro.

Inbraken in woningen
WATEREN Vrijdagavond is er bij afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan het Wateren. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat er een tv en een computer gestolen is. Later moet blijken of er nog meer weg is. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. De gehele woning werd doorzocht.

ASSEN Aan de Handelsplaats is vrijdagavond uit een woning een aantal sieraden, geld en een computer gestolen. Een deur was opengebroken om binnen te komen. De gehele woning was doorzocht. De bewoners zullen nog moeten nagaan of er nog meer weg is.

Vernielers aangehouden door politie
TYNAARLO Twee jongens uit Groningen, van respectievelijk 18 en 20 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor vernieling en het inrijden op personen. Op een parkeerplaats aan de Vreizerweg werd in die nacht geconstateerd dat er een auto werd vernield. Getuigen zagen nog net dat er enkele jongens in een auto stapten er vandoor wilden gaan. De eigenaar van de vernielde auto en een getuige probeerden de auto te stopen, maar werden daar bij tegen de benen gereden. De betreffende auto werd later door de politie in Groningen aangetroffen, waarbij de inzittenden werden aangehouden. De twee jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.