Persberichten regio Brabant-Noord 30/10

's-Hertogenbosch 30-10-2004

VERDACHTEN TASJESROOF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft vrijdagavond op de Bruistensingel in s-Hertogenbosch drie mannen (37,26 en 29 jaar) uit die plaats op heterdaad aangehouden voor een tasjesroof. Het drietal wordt ervan verdacht kort daarvoor een 18-jarige Bossche onder bedreiging van een vuurwapen van haar tasje te hebben beroofd. Het meisje fietste samen met een vriendin op de Mgr. van Diepenstraat en werd plotseling tot stoppen gedwongen. Zij moest onder bedreiging van het wapen haar tas afgeven. De gewaarschuwde politie kon de drie mannen aan de hand van het signalement korte tijd later op de Bruistensingel aanhouden. In de auto van het drietal troffen de agenten het vuurwapen aan. Het was een bedrieglijk echt uitziend imitatiepistool dat onder de Wet Wapens en Munitie valt. Het wapen is inbeslaggenomen. Het drietal is aangehouden en ingesloten.

VROUW RIJDT ONDER INVLOED TEGEN LICHTMAST

s-Hertogenbosch
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 37-jarige Bossche op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch onder in vloed van alcohol met haar auto tegen een lichtmast gereden en gewond geraakt. De auto liep zware schade op en de vrouw is met een gebroken neus en vermoedelijk gekneusde ribben per ambulance naar het Jeroen Boschziekenhuis gebracht. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

VROUW ONDER INVLOED NEGEERT STOPTEKEN

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is op Orthen in s-Hertogenbosch een 67-jarige Bossche automobiliste aangehouden. Agenten zagen de vrouw slingerend en zonder licht rijden. Zij gaven haar een stopteken waarna zij om de politieauto heen wegreed in de richting Zandzuigerstraat. Zij kon verderop tot stoppen worden gedwongen. Zij verklaarde allemaal niets van dat alles te kunnen herinneren. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

JONGENS OPGEPAKT VOOR DIEFSTAL

Sint Michielsgestel
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op De Bleeke in Sint Michielsgestel twee jongens van 15-en 16 jaar uit die plaats aangehouden voor diefstal en vernieling. Het tweetal had kort daarvoor op de Theerestraat een kauwgomballenautomaat vernield en waren er met de ballen vandoor gegaan. Een oplettende getuige waarschuwde de politie die beide knapen in de kraag vatte. Zij worden voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

MAN GEWOND BIJ AANRIJDING

Gemonde
Zaterdagmorgen is een 21-jarige automobilist uit Sint Michielsgestel op de Broekstraat in Gemonde tegen een boom gereden. De man heeft vermoedelijk door de dichte mist een bocht in de weg niet gezien. Hij is met o.a. met nekletsel per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

RIJBEWIJS DRONKEN AUTOMOBILISTE INGEVORDERD

Uden
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Burenstraat in Uden het rijbewijs van een 32-jarige vrouw uit Veghel ingevorderd. De vrouw bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN RUIT

Uden
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Sint Janstraat in Uden een 21-en 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling van een ruit. Surveillerende agenten zagen dat het tweetal tegen een etalageruit van een modezaak stonden te schoppen, waardoor schade ontstond. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

BEWONERS HOUDEN INBREKER AAN

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Hoenderweg in Uden. Agenten hadden een melding gekregen van een verdacht persoon en stelden een onderzoek in. Bij eerder genoemde woning zagen zij een deur openstaan. In huis wekten zij de bewoners. Korte tijd later bleek dat er o.a. een paar sleutelbossen waren ontvreemd, waarbij ook autosleutels zaten. Enige tijd later ontdekten de bewoners, toen zij maatregelen wilden nemen om te voorkomen dat de auto gestolen zou worden, dat de inbreker was teruggekomen en in hun auto zat. De verdachte ging er vandoor maar kon een paar honderd meter verder door de bewoners zelf worden aangehouden. De gewaarschuwde politie nam de verdachte van de man en de vrouw over. Hij bleek o.a. een GSM, een portemonnee en autosleutels uit de woning te hebben ontvreemd. Hij is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 29-jarige Bosschenaar op de Gewandeweg in Oss betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

MAN ZWAAR GEWOND NA EENZIJDIG ONGEVAL

Geffen Zaterdagmorgen is een 21-jarige automobilist uit Geffen op de Kepkensdonk in zijn woonplaats links in de berm gekomen en tegen een boom gereden. De man liep zware verwondingen op en is per ambulance naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man genomen omdat de politie vermoedde dat hij alcohol had gebruikt. De man is opgenomen op de afdeling intensive care.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk
Vrijdagavond is een 40-jarige automobilist uit Cuijk op de Smidstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Boxmeer
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Spoorstraat in Boxmeer een 34-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openbare dronkenschap. De man probeerde ondanks dat hij niet werd toegelaten in een horecagelegenheid, steeds weer binnen te komen. Hij probeerde met een aanloop de toegang te forceren maar werd tegengehouden door de portiers. Vervolgens misdroeg hij zich op straat. Hij is ingesloten en kreeg een proces-verbaal.

VROUW GEWOND NA RIT MET TAXIBUSJE

Cuijk
Zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur is een 21-jarige taxichauffeur uit Venray op de A73 in Cuijk de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen de middenvangrail van de rijksweg gereden. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand in de rechterberm. In het busje zaten acht passagiers. Eén van hen, een 21-jarige vrouw uit Venray is met onbekend letsel overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. De chauffeur zou volgens getuigen, gezien de dichte mist, te snel hebben gereden.