Politie Gelderland-Zuid

Neppistool zorgt voor onrust

Nijmegen 30-10-2004 - (01)

Vrijdagmiddag meldde de beveiliging van het winkelcentrum Zwanenveld in Nijmegen, dat binnen een jongen rondliep met een vuurwapen. De jongen maakte onderdeel uit van een groepje dat zich ophield in de buurt van het postkantoor. Direct hierop zijn agenten met kogelwerende vesten het winkelcentrum ingegaan en hebben de jongens aangehouden en gefouilleerd.

In de kleding van een 16-jarige Nijmegenaar werd een veerdrukpistool aangetroffen; een 17-jarige Nijmegenaar had een vlindermes op zak. Alle vier de verdachten zijn gehoord op het politiebureau. De twee 15-jarige Nijmegenaren zijn na het afleggen van een verklaring overgedragen aan hun ouders. Beide andere verdachten zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld.

De 16-jarige verdachte verklaarde in het winkelcentrum verschillende keren met het palletjespistool te hebben geschoten. Om stoer te doen schoot hij daarbij ook opzettelijk in de richting van andere bezoekers. Het pistool en mes zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op voor de Wet Wapens en Munitie.