Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 30 oktober

Alkmaar 30-10-2004 - 16.00 uur

Inbraak woning

Limmen, vrijdag 29 oktober 2004.

Op vrijdagavond is ingebroken bij een woning aan de Dusseldorperweg. De dader is binnen gekomen via het dak aan de achterzijde van de woning en heeft een raam geforceerd. Er is een geldbedrag ontvreemd.

Twee mannen aangehouden wegens valse melding

Alkmaar, vrijdag 29 oktober 2004.

Een 18- en een 19-jarige man uit Alkmaar zijn aangehouden omdat zij worden verdacht van het doen van een valse melding. Omstreeks 22.15 uur kwam bij de meldkamer van de politie een telefoontje binnen waarin werd gezegd dat een persoon zou zijn neergeschoten in het park Oosterhout. Bij aankomst in het park werd direct een onderzoek ingesteld en werd een groepje jongeren aangetroffen. Het bleek dat een van de jongens het alarmnummer van de politie had gebeld. Daarop zijn twee verdachten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Alkmaar, vrijdag 29 oktober 2004.

Omstreeks 22.30 uur is een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 61-jarige man uit Alkmaar. Voor het huis van het slachtoffer aan het Belle van Zuylenplein had zich een groepje jeugd verzameld. De man verzocht deze jongeren ergens anders te gaan staan waarbij hij een van de jongeren een duw gaf. De groep vertrok, maar later kwamen twee jongeren terug en mishandelden de man in de gang van zijn woning. Hij kreeg een slag in zijn gezicht en toen hij op de grond lag werd hij geschopt en geslagen. Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn gezicht en rug.

Een van de verdachten is inmiddels aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder (1)

Schoorl, zaterdag 30 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Heereweg een man (22 jaar uit Groet) aangehouden. Hij bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Drankrijder (2)

Alkmaar, zaterdag 30 oktober 2004.

Op de Terborchlaan is omstreeks 2.30 uur een man (35 jaar uit Hoorn) aangehouden. Hij bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. De uitslag van de blaastest bedroeg 365 ug/l terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Drankrijder (3)

Alkmaar, zaterdag 30 oktober 2004.

Op de Herenstraat is om 4.00 uur een 46-jarige man uit Opmeer aangehouden op verdenking van het rijden met drank. Hij viel de agenten op omdat hij zeer traag door de bochten reed. De verdachte weigerde mee te werken aan de blaastest. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de man reeds was ingevorderd. Hij is aangehouden en mocht op het bureau blijven. De man krijgt een proces-verbaal.

Verdachte inbraak aangehouden

Alkmaar, zaterdag 30 oktober 2004.

Om 5.00 uur is op de Stationsweg een 17-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak bij een bloemenkiosk op het Stationsplein. Na een melding over een inbraak waren agenten snel ter plaatse. Zij troffen drie personen aan die allen wegrenden en -fietsten. Een van hen, de 17-jarige man, kon op de Stationsweg worden aangehouden. Van de bloemenkiosk was een etalageruit vernield. Het is nog niet duidelijk of er spullen zijn ontvreemd. De verdachte krijgt een proces-verbaal en het onderzoek wordt voortgezet.

Diefstal uit woning (1)

Alkmaar, zaterdag 30 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een insluiper geweest bij een woning aan de Albertina Agnesstraat. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een laptop computer, een flatscreen, een computer en een mobiele telefoon. Er zijn geen braaksporen aangetroffen.

Diefstal uit woning (2)

Bergen, zaterdag 30 oktober 2004.

Bij een woning aan de Eeuwigelaan is ingebroken. De daders kwamen binnen door het ingooien van een raam aan de achterzijde. Het is nog niet duidelijk welke spullen er zijn ontvreemd.