Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 30 oktober

Den Helder 30-10-2004 - 16.00 uur

Alcoholcontrole

Den Helder, vrijdag 29 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een alcoholcontrole gehouden op de Binnenhaven en de Jan Verfailleweg. Er zijn in totaal 42 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een van hen bleek teveel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod.

Dronken in de sloot

Zijdewind, zaterdag 30 oktober 2004.

Op de Provincialeweg in Zijdewind is een 39-jarige man uit Zwaag aangehouden wegens het rijden met drank. Hij reed op de N241 in de richting van Zijdewind en raakte met zijn voertuig in de berm. Vervolgens stuurde hij naar links en kwam hij met zijn voertuig in de sloot aan de linkerkant van de rijbaan terecht.

De uitslag van de blaastest was 555 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid drank (220 ug/l). De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Man aangehouden na verstoren openbare orde

Den Helder, zaterdag 30 oktober 2004.

Omstreeks 3.00 uur is een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij verstoorde eerder op de avond de openbare orde op een feest. Na ingrijpen van de politie bleef de man zich zeer hinderlijk gedragen. Hij luisterde meerdere malen niet naar een vordering van de agenten om weg te gaan en is daarop aangehouden. De man krijgt een proces-verbaal.