Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 30 oktober

Hoorn 30-10-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole

Hoorn, vrijdag 29 oktober 2004.

Op de Ijsselweg is in de middag twee maal een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 24 automobilisten bekeurd, 20 wegens te hard rijden en vier voor diverse overige overtredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Diefstal uit woning

Berkhout, vrijdag 29 oktober 2004.

Tussen 16.30 en 23.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Bobeldijk. Daarbij zijn diverse spullen ontvreemd zoals geld, sleutels en een camera. De daders zijn binnen gekomen via de achterzijde van de woning. Er is een slaapkamerraam ingegooid.

Beschonken op de snorfiets

Hoogkarspel, vrijdag 29 oktober 2004.

Een 21-jarige man uit Hoogkarspel is omstreeks 23.30 uur aangehouden op de Streekweg terwijl hij op zijn snorfiets reed. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Man aangehouden na belediging agent

Hoorn, zaterdag 30 oktober 2004.

Omstreeks 00.00 uur is op de Juniusstraat een 16-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij reed met zijn vriendje op een brommer in de richting van de Koepoortsweg. Beide jongens droegen geen helm en kregen daarom een stopteken van de agenten in de auto. Zij negeerden dit en een van hen beledigde de agenten. De agent kon de man die hem beledigde aanhouden na een korte achtervolging. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

Beschonken op de brommer

Hoorn, zaterdag 30 oktober 2004.

Omstreeks 1.00 uur is een 16-jarige man uit Zwaag aangehouden. Hij reed onder invloed op zijn brommer op de Koepoortsweg. De uitslag van de blaastest was 735 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol (220 ug/l). De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Alcoholcontrole op het Keern

Hoorn, zaterdag 30 oktober 2004.

Op het Keern is een alcoholcontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal zes bestuurders aangehouden wegens het rijden met drank. Allen kregen een rijverbod en een proces-verbaal Een van hen had zoveel gedronken dat zij direct haar rijbewijs kon inleveren.

Aanhouding man wegens bedreiging portier

Grootebroek, zaterdag 30 oktober 2004.

Een 27-jarige man (woonplaats onbekend) is om 3.00 uur aangehouden op de Zesstedenweg. Hij wordt verdacht van het uiten van bedreigingen in de richting van een portier van een horecagelegenheid. Eerder op de avond was de man betrokken bij een vechtpartij. Een van de portiers was tussenbeide gekomen en had de vechtpartij weten te sussen. Later uitte de verdachte alsnog bedreigingen richting een andere portier. Hierop is de verdachte aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Met drank op van talud afgereden

Wieringermeer, zaterdag 30 oktober 2004.

Omstreeks 3.00 uur is een 33-jarige man uit Nijmegen met zijn voertuig van een talud van de Zuiderdijkweg afgereden. Hij reed het Ijsselmeer in. De man bleek onder invloed van drank te zijn, hij had bijna drie keer teveel gedronken. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Dronken achter het stuur (1)

Wognum, zaterdag 30 oktober 2004.

Op de Westfrisiaweg is om 3.45 uur een 21-jarige man uit Midwoud aangehouden wegens het rijden met drank. De man blies 390 ug/l, bijna twee keer teveel. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Een kwartier later werd op dezelfde weg een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij blies 320 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur (2)

Hoorn, zaterdag 30 oktober 2004.

Op de Liornestraat is een 46-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens het rijden met drank. De man blies 520 ug/l, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.