3 e persbericht van vrijdag 29 oktober 2004

Eindhoven 30-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een 48-jarige man uit Eindhoven heeft vrijdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. De man werd rond 20.20 uur op de Oude Bossche Baan gecontroleerd, waarbij de agenten een alcohollucht roken. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,75 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Vrouw beroofd van handtas

Een 26-jarige vrouw uit Helmond is vrijdagmiddag rond 17.00 uur beroofd van haar handtas. Toen ze op het Ashorstpad in de richting van de Hoefkes liep, kwam er een fiets met twee vrouwen erop in haar richting rijden. De vrouw die achterop zat sprong van de fiets, liep op het slachtoffer af, trok de tas van haar schouder, en sprong weer op de fiets. Vervolgens gingen de twee vrouwen er op de fiets vandoor. Ze zijn allebei ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang, en hadden zwarte haren. De fietster droeg een zwarte jas, de ander een roze jas met bontkraag. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon, een geldbedrag van ongeveer 15 euro en een aantal sleutels.

Helmond: Inbraak in schuur

Bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Griftstraat zijn onder meer een fiets, twee boormachines en een slijpmachine weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 17.30 uur. Het is onbekend hoe de schuur is geopend; er zijn geen inbraaksporen gevonden.

Geldrop: Man dood gevonden in rivier

Een 48-jarige man uit Venlo is vrijdagmiddag rond 15.00 uur dood aangetroffen in het riviertje de Kleine Dommel ter hoogte van de Hofdael. Dat gebeurde tijdens maaiwerkzaamheden langs de waterkant. De man is door de brandweer uit het water gehaald. De afdeling Forensisch Technische Ondersteuning (v/h Technische Recherche) van de politie heeft onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de man, maar die is nog niet bekend. Eén van de komende dagen wordt sectie op het lichaam verricht. Het is nog niet bekend hoe en wanneer de man in het water terecht is gekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Nuenen: Hennepkwekerij gevonden

In een woning aan de Schepen Maaslaan heeft de politie vrijdagochtend rond 10.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ongeveer 600 planten en de nodige kweekapparatuur in het huis. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er was aan de elektriciteitsmeter geknoeid.

Waalre: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Mollaan zijn vrijdag tussen 13.50 en 15.20 uur 148 overtredingen geconstateerd. Er werden 769 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.