Politie Gelderland-Zuid

Automobilist aangehouden na gevaarlijke rit

Nijmegen 30-10-2004 - (01)

Vrijdagavond is een 44-jarige Nijmegenaar aangehouden, nadat hij met zeer hoge snelheid door de wijk Wolfskuil had gereden. Daarbij is een 38-jarige fietser geschept en gewond achtergelaten.

Agenten zagen de auto zonder autoverlichting over de Molenweg rijden. Op verschillende kruisingen dreigde de auto uit de bocht te 'vliegen' door het slechte weer en de hoge snelheid. Verschillende keren negeerde de bestuurder verkeersborden met gesloten verklaringen, gaf geen richting aan en reed met hoge snelheid over verkeersdrempels. Op de Oude Heselaan reed de automobilist een fietser aan, die hierdoor ten val kwam. De bestuurder reed vervolgens zonder te remmen door en reed zich uiteindelijk klem in de Pluvierstraat.

Na zijn aanhouding ontkende de verdachte zich schuldig te hebben gemaakt aan verkeersgevaarlijk gedrag en het achterlaten van een slachtoffer in hulpeloze toestand. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt; het rijbewijs en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen. De fietser liep verwoningen op aan zijn heup en heeft aangifte gedaan.