1e persbericht van zaterdag 30 oktober 2004

Eindhoven 30-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging

Twee mannen zijn zaterdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Kerkstraat. Eén van hen, een 24-jarige Eindhovenaar, zou daar kort daarvoor een 52-jarige man uit Veldhoven van zijn fiets hebben geslagen. Daarna zou hij de Veldhovenaar met een mes hebben bedreigd. Het slachtoffer is gevlucht en heeft een paar agenten gewaarschuwd. Toen deze de 24-jarige man aanhielden op verdenking van mishandeling en bedreiging, had hij geen mes bij zich. De andere man, die bij de Eindhovenaar stond, had wel een mes bij zich. Daarop is ook deze verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn beiden ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Drietal aangehouden in gestolen auto

Op de Vonderweg zijn vrijdagavond rond 20.45 uur drie personen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven (31 en 40 jaar) en een 42-jarige vrouw uit Eindhoven. Ze reden in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Automobilist na achtervolging aangehouden

Een 27-jarige man uit Best is zaterdagochtend rond 1.15 uur aangehouden op de Hoofdstraat. De man bestuurde een auto, die kort na
1.00 uur met hoge snelheid wegreed vanaf het Stationsplein. Dat was gezien door surveillerende agenten, die met hun wagen achter de auto aangingen. Omdat de bestuurder niet stopte, volgde een korte achtervolging door een deel van Best. Op de Hoofdstraat verloor de 27-jarige man de macht over het stuur, reed tegen een lantaarnpaal en kwam daar tot stilstand. Toen de agenten bij de wagen kwamen, bleken er drie mannen in te zitten. Eén van hen, een 19-jarige Helmonder, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee anderen, onder wie de bestuurder, bleven ongedeerd. Na zijn aanhouding bleek hij een alcoholpromillage van bijna 0,80 te hebben. Van hem is ook is een bloedmonster genomen, dat nog onderzocht moet worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Waalre: Inbreker op heterdaad betrapt

Een 57-jarige man uit Vught is vrijdag rond 21.15 uur aangehouden op de Eindhovenseweg. Hij werd door getuigen op heterdaad betrapt terwijl hij daar aan het inbreken was in een woning. Gewaarschuwde agenten konden de man aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Een ruit aan de achterkant van de woning was ingeslagen.

Waalre: Woninginbraken

Bij een inbraak in een woning aan de Eekhoornlaan zijn een laptop en een videocamera weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur. Een raam van de keuken werd opengebroken. En uit een woning aan de Dreefstraat zijn vrijdag tussen 9.20 en 22.45 uur een computer en een tft-scherm gestolen. Ook hier werd een keukenraam geforceerd.

Beek en Donk: Inbraak in woning

Vrijdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Wilhelminaweg. Daarbij zijn onder meer twee laptops en een fotocamera weggehaald. Een raam van de woning is opengebroken.

Veldhoven: Flatscreens gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 6300 zijn twee flatscreens weggenomen. Dat werd zaterdagochtend rond 0.15 uur ontdekt. Een ruit aan de zijkant van het gebouw is ingeslagen.

Bladel: Duo met pepperspray opgepakt

Een 21-jarige man uit Reusel en een 22-jarige man uit Bladel zijn vrijdagavond tegen middernacht aangehouden op de Varkensmarkt. Ze zaten daar in een auto die door surveillerende agenten werd gecontroleerd. De 21-jarige man had een busje pepperspray, een zakje cocaine en een zakje wiet bij zich. In de auto lag ook nog een busje pepperspray. Tegen beide mannen is na hun aanhouding proces-verbaal opgemaakt.