2e persbericht van zaterdag 30 oktober 2004

Eindhoven 30-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Een politieman-in-burger heeft zaterdagochtend rond 6.15 uur een fietsendief aangehouden. Toen de agent op de fiets op de Ten Hagestraat reed, zag hij dat een man bezig was een slot van een daar gestalde fiets door te knippen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Eindhoven: Opgepakt voor stelen bouwmaterialen

Op de Ruysdaelbaan zijn zaterdagochtend rond 11.15 uur twee mannen aangehouden. Ze hadden kort daarvoor met een auto bouwmaterialen weggehaald bij een bouwplaats aan de Dommelstraat. Het ging om een aantal bouwstempels en een kleine hoeveelheid koperdraad. Dat was gezien door getuigen die de politie waarschuwden. Op basis van het kenteken van de auto konden de twee mannen vervolgens op de Ruysdaelbaan worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar na verhoor proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Het gaat om een 40-jarige Veldhovenaar en een 35-jarige man uit Eindhoven.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Veldmaarschalk Montgomerylaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Mercedes ML 270 CDI (33-PL-VD).

Helmond: Tractorbanden weggehaald

Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Engelseweg is een nog onbekende hoeveelheid tractorbanden gestolen. Dat gebeurde tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 9.30 uur. Het hek rondom het bedrijf is kapot geknipt, waarna de banden van het terrein werden weggehaald.

Son: Trekker gestolen

Vanaf de Ekkersrijt 1000 is een vrachtwagen-trekker weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 9.00 uur. Het gaat om een DAF 75 (BG-FD-78).

De Rips: Beeldscherm weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Burgemeester Wijtvlietlaan is een computer-beeldscherm weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 21.30 uur en zaterdag 9.00 uur. Een ruit van het bedrijf is ingegooid.

Handel: Inbraak in schuur

Uit een schuur bij een woning aan de Heereveldseweg zijn een bladblazer, een slijptol en een boormachine weggehaald. Dat gebeurde tussen afgelopen woensdagochtend en vrijdagmiddag 17.45 uur. De schuurdeur is opengebroken.

Oirschot: Oplegger gestolen

Tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 9.00 uur is vanaf de Herder Pasmansdreef een vrachtwagen-oplegger (OG-50-ZV) gestolen. In de wagen zat een onbekende hoeveelheid computerspelletjes. Ook de waarde is niet bekend.