Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 30 oktober 2004

* AUTOMOBILIST OM HET LEVEN GEKOMEN BIJ EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL

ROTTERDAM - Een 61-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is zaterdagmorgen bij een verkeersongeval op rijksweg A16 om het leven gekomen.
Het ongeluk gebeurde omstreeks tien voor acht. Het slachtoffer bestuurder een bestelauto en reed over de A16 in de richting van Rotterdam. Even voor Ridderkerk heeft hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren, waarna de wagen tegen de vangrail botste. De bestuurder werd daarbij uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse, hij was op slag dood. Een deel van de rijksweg is geruime tijd afgesloten geweest.


* TIEN VERDACHTEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - De politie van het district Oost van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft vrijdagavond, tijdens de voetbalwedstrijd Excelsior - Haarlem, tien mannen aangehouden in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. De verdachten, voornamelijk afkomstig uit Rotterdam en omgeving, worden verdacht van openlijke geweldpleging op de Burgemeester Oudlaan.
Een groep mannen verliet kort na de rust het voetbalstadion van Excelsior en gooiden buiten stenen naar een bus waarmee supporters uit Haarlem naar Rotterdam waren gekomen. De voorruit werd dusdanig beschadigd dat deze moet worden vervangen. De politie heeft direct een eind gemaakt aan het geweld en tien verdachten aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld.