Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


31 oktober 2004


Onderwerp: Overleden man gevonden


In de Kapoeniestraat in Doetinchem werd op zondagochtend 31 oktober rond 7.35 uur door voorbijgangers een man aangetroffen, die op straat lag. Zij waarschuwden de politie, die snel ter plaatse was. De man bleek te zijn overleden en het was direct duidelijk, dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen.


Het slachtoffer is een 54-jarige man uit Doetinchem, die vermoedelijk een blokje om liep om zijn hondje uit te laten. Toen de man werd aangetroffen zat zijn zwart-grijze hondje naast hem op straat. Het dier werd door de dierenambulance meegenomen.
In eerste instantie was niet duidelijk wie het slachtoffer was, maar in de loop van de dag kon de identiteit worden vastgesteld.


De technische recherche is met een onderzoek op de plaats delict begonnen. De brandweer heeft op de Kapoeniestraat een container neergezet, van waaruit politiemensen konden werken.


De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft dertig mensen op de zaak gezet. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien in de vroege ochtend van zondag 31 oktober in de buurt van de Kapoeniestraat, belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.


Einde bericht


N.B. Door sommige mediavertegenwoordigers wordt een link gelegd naar Oss waar afgelopen vrijdag een wandelaar met een hondje werd doodgeschoten. Het slachtoffer in Doetinchem is niet met een vuurwapen om het leven gebracht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --