Gemeente Eindhoven

Persbericht: 1 november 2004

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer G. van Leerdam, geboren op 17 december 1921 te Utrecht en wonende Fakkellaan 241, 5624 EV te Eindhoven

is benoemd

tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Leerdam is een zeer actieve vrijwilliger van de sportvereniging Woenselse Boys. Reeds in 1944 was hij lid van deze vereniging en maakte hij deel uit van het eerste elftal. In 1969 was hij mede-oprichter van de veteranenafdeling, vanaf dat jaar tot 1998 was hij voorzitter van deze afdeling. Hij was vele jaren jeugdtrainer en verkoper van lotto- en totobiljetten. Tevens brengt hij nu nog 1 keer per 2 weken het clubblad rond en bemant hij het loket tijdens de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden. Daarnaast verzorgt hij nog wekelijks schoonmaakwerkzaamheden in de kantine. Ook is de heer Van Leerdam sinds 1957 actief als vrijwilliger voor de Betaald Voetbal Organisatie PSV. Hij begon als suppoost en groepsleider suppoosten. Vervolgens werd hij reserve-groepsleider op alle vakken en tribunes.
In 1985 begon hij met zijn activiteiten als ordebewaker bij de trainingen van het eerste elftal op het sportcomplex de Herdgang. Tot op heden is hij daar nog steeds gemiddeld 4 dagdelen per week aanwezig.
Ook is de heer Van Leerdam nog hoofdsteward bij toernooien. Tevens is de heer Van L:eerdam al vele jaren actief als steward voor de commissie Fakkel en Sport van de stichting 18 september, tijdens de jaarlijkse activiteiten rond de herdenking van de bevrijding van Eindhoven.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de S.V. Woenselse Boys zal de loco-burgemeester, de heer A. Pastoor, de Koninklijke onderscheiding aan de heer Van Leerdam uitreiken op zaterdag 30 oktober 2004, om 18.00 uur, in de kantine van het Sportpark de Hondsheuvels, gelegen aan het J.C. Dirkxpad ( zijstraat Orpeuslaan) te Eindhoven

© 2004 Gemeente Eindhoven