Utrecht stad

Utrecht 30-10-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Luidruchtige mannen

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werden twee luidruchtige mannen aangehouden.

Omstreeks 17.15 uur liepen agenten over de Seinedreef en hoorden een man hard schreeuwen op straat. Door de agenten werd gezien dat omstanders dit niet prettig vonden. De man werd aangesproken door de agenten maar was niet voor rede vatbaar en bleef doorgaan met schreeuwen. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar de politieauto. De 28-jarige man uit Utrecht begon zich echter hevig te verzetten en de agenten moesten een nekklem aanleggen om hem onder controle te brengen. Zijn 27-jarige vriend uit Utrecht begon zich met de aanhouding te bemoeien en probeerde de agenten aan te vallen. Een van de agenten zag zich genoodzaakt zijn wapenstok te pakken. Door hiermee te dreigen bleef de 27-jarige man op afstand.

Uiteindelijk konden de 2 mannen worden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Dief aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man na een brutale diefstal aangehouden.

Omstreeks 16.00 uur kwamen 6 personen tegelijk binnen in een winkel aan het Vredenburg. Deze personen gingen voor de balie staan en vroegen allerlei informatie over een product. De winkelbediende kreeg argwaan en riep zijn collega erbij. Deze collega zag dat twee mannen in het kantoortje rondliepen. De mannen werden vastgepakt maar zagen kans toch weg te komen. De personen die eerder de winkel binnen waren gekomen waren nu ook verdwenen. De medewerkers van de winkel zijn op zoek gegaan naar de verdachten.

Op de Oudegracht werd een 17-jarige jongen uit Den Haag aangetroffen en werd aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde agenten. Hij bleek een groot geldbedrag in zijn bezit te hebben welke afkomstig was uit de winkel.

Verdachten aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden twee mannen aangehouden na een inbraak.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat beveiligingsmedewerkers twee mannen hadden aangehouden na een inbraak. De beveiligingsmedewerkers zagen tijdens hun ronde twee mannen, 26 en 30 jaar afkomstig uit Utrecht en Houten, in een winkel inbreken aan de Boven Clarenburg. De verdachten werden aangehouden door de beveiligingsmedewerkers. De verdachten verzette zich echter hevig. Een beveiligingsmedewerker werd zelfs in zijn tepel en enkel gebeten.

De inbrekers zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gordelcontrole

DE MEERN- Op vrijdagochtend werd van 11.30 tot 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden nabij de scholen gelegen aan de Zuiderplantsoen. In totaal werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het niet juist vastzetten van een kind (beveiligingsmiddel).