Ingezonden persbericht


Iedereen vindt het leuk om er samen op uit te gaan. Ook mensen met een handicap of chronische ziekte. Omdat het Rode Kruis vindt dat niemand uitgesloten mag worden van menselijk contact organiseren we de campagne 'Maak contact'.


27-10-2004

---

Uitnodiging voor de pers Kick-off campagne Nederlandse Rode Kruis. Maak contact!

Een bioscoop pakken, een middag shoppen, een strandwandeling maken. Voor mensen met én zonder een chronische ziekte leuk om te doen. Ook samen. Maar het eerste contact blijkt moeilijk.

Uitnodiging voor de pers

Kick-off
campagne Nederlandse Rode Kruis

Maak contact!

... in twee minuten. Mensen met en zonder een chronische ziekte en handicap ontmoeten elkaar tijdens een speeddate-sessie. Uitkomst: een afspraak

presentatie onderzoek NIPO/Rode Kruis

Met medewerking van onder andere


* Nico Blok (tafeltennisser paralympics Athene 2004) * Elco Brinkman (voorzitter bestuur Nederlands Rode Kruis) * Jacko van Dijk (medewerker communicatiebureau) * Hanneke Groenteman (presentator B&W) * Jette Klijnsma (wethouder Den Haag, welzijn, gezondheid en emancipatie) * Lucas Meijs (hoogleraar vrijwilligersmanagement Erasmus Universiteit) * René Shuman & Angel-Eye (zanger/entertainer) * Bart de Vries (regisseur Meiden van de Wit) * Lucille Werner (tv-presentator)

Datum 31 oktober 2004

Tijd 10.45 uur - 12.30 uur
Plaats Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam www.hotelnewyork.nl
RSVP sverhagen@redcross.nl

Uit onderzoek blijkt dat onder chronisch zieken en gehandicapten meer eenzaamheid voorkomt dan gemiddeld in Nederland. Het Nederlandse Rode Kruis doet er wat aan. Al jaren. Met 18.000 vrijwilligers. Nu ook met een speciale campagne. En met een speciale site. Maak contact op: www.rodekruis.nl.

Meer informatie startschot
Karen de Jager 06-22698341 of kdejager@redcross.nl
Stephanie Verhagen sverhagen@redcross.nl
Meer informatie campagne
Anna Kodde 070 4455852 of 06- 20959478

met dank aan www.10seconds.nl


---