AutoRai

8-10-2004

Alain Menu rijdt voor het eerst in een Chevrolet op 31 oktober

GM Argentinië maakt gebruik van diensten Chevrolet WTCC-coureur Alain Menu om leiding in TC 2000 kampioenschap te verdedigen

Op 31 oktober zal Chevrolet World Touring Car coureur Alain Menu de locale held Christian Ledesma, die momenteel het TC2000 toerwagenkampioenschap in Argentinië leidt, terzijde staan tijdens de 200 kilometer race in Buenos Aires.

Chevrolet Europa is uitermate verheugd om te zien hoe goed de betrokkenheid van Alain Menu in ons aanstaande WTCC-programma is ontvangen door de gehele GM- & Chevrolet-familie. Het is in feite een uitstekend voorbeeld van wat bereikt kan worden met betrekking tot samenwerkingsverbanden wanneer je deel uitmaakt van het wereld-merk van GM, verklaart Hardy Spranger, Executive in Charge van Chevrolet Europe. Ik ben er zeker van dat wij in de nabije toekomst meer voorbeelden zullen zien van het gebruikmaken van elkaars kracht op andere gebieden dan autosport, zoals bij de ontwikkeling van nieuwe producten, voegt Spranger er aan toe.

Alain Menu reageert: Het is een prachtige mogelijkheid voor mij om weer eens achter het stuur te zitten van een uiterst competitieve voorwielaandrijver die is opgebouwd volgens dezelfde specificaties als de voormalige BTCC (British Touring Car Championship) autos waarmee ik mijn twee kampioenstitels heb behaald. Het leidt geen twijfel dat ik in mijn eerste race in een Chevrolet mijn uiterste best zal doen om mijn teammaat Christian Ledesma te helpen zijn leidende positie in het Argentijnse TC 2000 kampioenschap te verdedigen. Ik kan nauwelijks wachten om de 2005 WTCC Chevrolet te testen, maar deze gelegenheid om te racen voor General Motors Argentinië verschaft mij alvast een goed gevoel om helemaal opgenomen te zijn in de grote Chevrolet-familie.