Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 11 oktober 2004

Halloween special: een avond vol horror

31 OKTOBER VANAF 21.00 UUR

Speciaal voor de horrorfilmliefhebbers heeft TCM voor Halloween, 31 oktober, weer een paar supergriezelige films op het programma staan. Kijk en huiver!

21:00 Poltergeist, 1982 (kleur)
regie: Tobe Hooper.
rolverdeling: JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Beatrice Straight en Dominique Dunne. Een griezelig en technisch superieur modern spookverhaal. Het lijkt of Steve en Diane Freeling het helemaal voor elkaar hebben - een gelukkig huwelijk, perfecte kinderen en een mooi huis. Maar, zonder dat ze het weten, staat hun huis op een oude begraafplaats en dringen er wraaklustige geesten hun huis binnen. Hun vijfjarige dochter wordt ontvoerd via het tv-toestel. Van de maker van 'The Texas Chainsaw Massacre'. Geregisseerd door Steven Spielberg.

22:55 Demon Seed, 1977 (kleur)
regie: Donald Cammell
rolverdeling: Julie Christie, Fritz Weaver, Gerrit Graham, Berry Kroeger, Lisa Lu Een spannende psychologische sciencefictionthriller waarin een jonge vrouw wordt geterroriseerd door een machtsbeluste computer die door haar man werd gebouwd. Robert Vaughn, bekend van 'Man from UNCLE', is de stem van de computer.

00:30 The Haunting, 1963 (b/w)
regie: Robert Wise.
rolverdeling: Richard Johnson, Claire Bloom, Russ Tamblyn, Julie Harris, Lois Maxwell en Valentine Dyall.

Een klassieke psychologische horrorfilm. Een professor die geïnteresseerd is in psychische fenomenen, komt aan in een groot landhuis in New England dat op een vreselijke manier tot leven komt voor de groep mensen die hem vergezelt. De maalstroom van terreur bereikt langzaam maar zeker een hoogtepunt, en al het kwaad richt zich op een jonge vrouw tot zij niet meer in staat is om het lot te weerstaan dat het huis voor haar in petto heeft. Deze visueel opvallende film onthoudt zich van special effects, en weet puur via geluid en cameraopstelling een angstaanjagende sfeer op te roepen. (Z/W)

02:20 Children of the Damned, 1964 (b/w)
regie: Anton Leader.
rolverdeling: Ian Hendry, Alan Badel, Barbara Ferris, Alfred Burke, Sheila Allen en Clive Powell.

Een griezelig vervolg op 'Village of the Damned', waarin zes superintelligente kinderen, die op verschillende plaatsen in de wereld geboren zijn, bij elkaar worden gebracht voor wetenschappelijk onderzoek door twee UNESCO medewerkers. Maar als de kinderen ontsnappen uit hun opsluiting en in een lege kerk verzamelen, lijkt het erop dat zij van plan zijn om hun mogelijk vernietigende krachten te gebruiken om de aarde te vernietigen. Het verhaal is gebaseerd op de roman 'The Midwich Cuckoos' van John Wyndham. (Z/W)

03:50 Freaks, 1932 (b/w)
regie: Tod Browning.
rolverdeling: Olga Baclanova, Wallace Ford, Henry Victor, Leila Hyams en Roscoe Ates.

Een klassieke en controversiële horrorfilm over een reizend circus met bizarre extra voorstellingen en de relaties tussen de artiesten. Als een mooie trapezeartieste en haar geliefde, de sterke man, proberen om de circusdwerg voor zijn geld te vermoorden, besluiten zijn vrienden, een bont groepje 'freaks', om wraak te nemen. Deze macabere en donkere komische film mocht 30 jaar lang niet in Engeland vertoond worden. (Z/W)

04:55 Mark of the Vampire, 1935 (b/w)
regie: Tod Browning.
rolverdeling: Lionel Barrymore, Elizabeth Allan, Bela Lugosi, Lionel Atwill, Carrol Borland, Jean Hersholt en Donald Meek.

Een uitdagend horrorverhaal waarin een politie-inspecteur een aantal vreemde sterfgevallen onderzoekt in een Tsjechisch dorpje. Zijn die het werk van vampiers? Een film van de vroege horrormeester Tod Browning, de regisseur van de originele 'Dracula' film en de befaamde film 'Freaks'. (Z/W)


---

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Matthijs Spits: 070-3244033 of 06-53277138, matthijs.spits@turner.com

Voor het downloaden van beelden bij de hoogtepunten van TCM kunt u inloggen op:http://europe.turnerinfo.com

---- --