Ingezonden persbericht


Stichting Orgelfonds Wouw
Secretariaat: Landeweel 22

4724 CW Wouw tel: 0165 30 18 11

Wouw, 19 oktober 2004

Slotconcert 31 oktober Jubileumserie Concerten Lambertuskerk met Linguisticum

Première, Dansgroep o.l.v. Silvia de Groot, Bergen op Zoom en Jan Walraven orgel

Het afsluitingsconcert van 20 jaar orgelconcerten in de Lambertuskerk te Wouw is op zondag 31 oktober om 16.00. Het bestuur van Stichting Orgelfonds heeft voor deze zondagmiddag een zeer bijzonder concert georganiseerd. Op de muziek van Linguisticum voor orgel en piano gecomponeerd door Jan Walraven was al een choreografie gemaakt voor Madeleine Benjert. Zij danste in 1995 de première in de grote zaal van het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom met Jan Walraven aan de piano. Daarna volgden twee opvoeringen in Foyer Européen te Luxemburg.

Silvia de Groot heeft, op zijn verzoek, een choreografie voor haar dansgroep ontworpen. Elk deel krijgt een eigen, expressieve lading mee die de muziek versterkt. De tien muziekstukken met dans worden uitgelicht door Armand De Roose, waarbij hij de teksten van de gedichten van Albert Hagenaars op groot scherm projecteert. Het wordt ook in dit opzicht weer een première.

De Boléro van Ravel staat als tweede danswerk op het programma. Jan Walraven opent met de bekende Toccata en Fuga van Bach, de derde Sonate van Felix Mendelssohn en de Toccata van Max Reger in d klein. Het belooft een fraai geheel te worden voor de oren en de ogen in de Lambertuskerk te Wouw.

Silvia de Groot- Geldhoff uit Bergen op Zoom volgde balletlessen bij Kitty Suiker en Ann Lemmens. Silvia de Groot is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansakademie als docent klassiek ballet en moderne dans. Zij heeft als danseres gewerkt bij de educatieve groep van het Scapino Ballet in Amsterdam.

Silvia werkt als dansdocent bij de vooropleiding van de Rotterdamse Dansakademie, de Rotterdamse Havo voor Ballet en Muziek en tevens aan de Stichting Kunstzinnige Vorming. Als choreograaf was zij ook verbonden aan de Havenstad Operette.

Silvia de Groot heeft een eigen Balletschool gehad in Overschie.

Van 1995 tot 2000 was zij full-time moeder.

Vanaf 2001 werkt zij als dansdocent aan het Centrum voor Kunstzinnige Vorming te Bergen op Zoom. Silvia de Groot heeft ook meegewerkt aan producties van de Zoomer Spelen Bergen op Zoom, toneelgroep Première en toneelgroep Rotonde.

De kostumering is gemaakt door Marjan Laus uit Goes. Voor de opvoering in 1995 heeft Marjan Laus toen ook de kostuums ontworpen.

De dansgroep bestaan uit de volgende personen: Fraukje Est- van Eekelen, Karin Flühr- Voormeulen, Wim Franken, Lieve Jacobs, Mieke van Loon- de Wit, Toos van Meer en Ann Zondag- Lemmens en natuurlijk Silvia de Groot.

De kerk gaat open om 15.30 uur. De entreeprijs bedraagt ¤ 8,00.

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl
homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit