Amsterdam Airport Schiphol

Corendon start eerste low cost reizen naar Turkije vanaf Schiphol

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
28 oktober 2004                                               
Met ingang van zondag 31 oktober a.s. start reisorganisatie Corendon drie wekelijkse vluchten van en naar Istanbul. De vluchten worden uitgevoerd met een MD82 op dinsdag, vrijdag en zondag. Istanbul is de 35ste low cost bestemming vanaf Amsterdam Airport Schiphol en de eerste low cost bestemming in Turkije. Vanaf maart volgend jaar verwacht de reis-organisatie de vluchten op deze nieuwe low cost bestemming te kunnen uitbreiden naar vier vluchten per week.

Turkije blijft een populaire bestemming vanaf Schiphol. Het vliegverkeer tussen Nederland en Turkije groeit zeer sterk. In de eerste acht maanden van dit jaar nam het aantal reizigers naar Turkije met 24% toe. Een belangrijke bijdrage aan de groei leverde het charterverkeer naar Bodrum, Antalya en Dalaman. Daarnaast nam ook het aantal reizigers op lijndienstvluchten tussen Schiphol en Istanbul flink toe. "Corendon voorziet in de groeiende behoefte voor low cost reizen naar Turkije", aldus Leon Verhallen, manager passenger airline marketing van Amsterdam Airport Schiphol.

Met de komst van Corendon telt Schiphol nu elf low cost airlines. Corendon maakt onderdeel uit van Corendon B.V. opgericht in 2000, die gespecialiseerd is in vliegvakanties naar diverse bestemmingen in met name Turkije.

096-2004/jvu/pk