Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren, ongeval: drie doden en twee zwaargewonden
Publicatiedatum: 31-10-2004

Zaterdagavond omstreeks 21.20 uur heeft een ongeval met een personenauto plaatsgevonden op de Meulunterseweg in Lunteren. Bij het ongeval zijn vijf slachtoffers gevallen, drie personen zijn ter plaatse overleden en twee slachtoffers zijn zwaargewond vervoerd naar het Academisch ziekenhuis in Utrecht.
De bestuurder van de auto met de vijf inzittenden heeft vermoedelijk eerst de rechterberm geraakt en is daarna naar de andere kant van de weg gegaan. Meters verderop is de auto in de linkerberm terecht gekomen, heeft daar bomen geraakt en is op de kop terecht gekomen op de weg. Vier personen zijn uit de auto geslingerd en één persoon is bekneld geraakt in de auto. Alle hulpdiensten, ambulance, brandweer en politie waren snel ter plaatse. Het slachtoffer in de auto, een 17-jarige jongen uit Lunteren, is bevrijd en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een tweede slachtoffer, ook een 17-jarige jongen uit Lunteren, is eveneens zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De drie andere slachtoffers zijn ter plaatse overleden. Het gaat om een 18-jarige man uit Ede, een 19-jarige man uit Lunteren en een 19-jarige vrouw uit Lunteren.
De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval en vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Ede.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315