Politie Groningen

Persberichten zondag 31 oktober 2004

Provincie Groningen 31-10-2004 -

Winschoten: snorfietser onder invloed
Een 25-jarige snorfietser uit Beerta is zaterdagavond door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed op de Beertsterweg in Winschoten. De man was bij een controle, waarbij ook werd vastgesteld dat zijn snorfiets niet verzekerd was, onder invloed van drank. Bij de ademanalyse aan het politiebureau werd 1.52 promille alcohol vastgesteld. De verdachte is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn snorfiets krijgt hij terug als de verzekering in orde is.

Winschoten: dreigingen op kermis
De politie heeft zaterdagavond op de kermis in Winschoten een 18-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De man kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met een andere kermisbezoeker. Volgens getuigen trok de verdachte daarbij een mes waarop zijn opponent waarvan de identiteit inmiddels bij de politie bekend is terug dreigde met een kapotgeslagen bierfles. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Zijn mes had hij weggegooid. Dat werd door politiemensen op het kermisterrein terug gevonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden. De andere betrokkene wordt nader gehoord. Hij wordt ook verdacht van vernieling van een ruit van een fietsenwinkel in de Langestraat in Winschoten.

Appingedam: jongeren aangehouden
Op het NS station aan de Stationsstraat in Appingedam heeft de politie zaterdagavond drie 18-jarige mannen uit Delfzijl en een 17-jarige man uit Appingedam aangehouden wegens openlijke geweldpleging. In burger surveillerende agenten zagen dat drie verdachten met stenen gooiden naar de bebording op het station. Eén van de verdachten pakte daarbij ook nog een fiets uit een stalling en probeerde daarvan het slot te verbreken. De fiets liep alleen schade op. De verdachte zijn na aanhouding meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden. Ze bekenden de geweldplegingen.

Delfzijl: automobiliste onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond aan de het Zwet in Delfzijl een 50-jarige automobiliste uit Delfzijl aangehouden. De vrouw bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Ze werd meegenomen voor de ademanalyse maar ze bleek niet in staat die te voltooien. Daarom is van haar een bloedproef genomen. De vrouw is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

Ten Post: auto te water
Een nog onbekende automobilist reed zaterdagavond door onbekende oorzaak met zijn auto in een gracht langs de Woldjerweg in Ten Post. Getuigen zagen dat bestuurder uit de auto klom en te voet verdween. Hij kon nog niet worden opgespoord. Een sleepbedrijf heeft de auto geborgen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Langestraat in Marum is zaterdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Marum gewond geraakt. Het slachtoffer zat bij haar vriend (18) op de brommer. Die kreeg op de kruising met de Vondelstraat geen voorrang van een auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Noordwijk gemeente Marum. Bromfietser en passagier kwamen te vallen waarbij het slachtoffer beenletsel opliep. Ze is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser, ook inwoner van Marum, bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Hij droeg ten tijde van de aanrijding geen helm. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: poging inbraak
De politie heeft zaterdagnacht aan de Esserweg in Haren een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraakpoging op het sportpark aan de Esserweg. Een getuige hoorde braakgeluiden en belde de politie. Agenten troffen de verdachte in de directe omgeving van het park aan. Hij bleek in het bezit te zijn van een breekijzer. Bij een onderzoek bleek dat een hek van het sportterrein was opengebroken en dat ook aan het clubgebouw van een rugbyvereniging braakschade was veroorzaakt. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Snelheidscontroles: zaterdag
Stadskanaal: Unikenweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 260 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 90 km. Leek: Midwolderweg Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 378 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 85 km.

Noordbroek: snorfietsster gewond
Een 68-jarige snorfietsster uit Slochteren is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Botjesweg in Noordbroek. De vrouw reed in de richting van Zuidbroek. Op het weggedeelte tussen de Spitsbergenweg en de Sappmeersterweg werd ze ingehaald door een auto, bestuurd door haar zoon. Die stopte ongeveer 100 meter verder omdat hij even met zijn moeder wilde praten. Toen hij uitstapte zag de man zijn moeder op het wegdek liggen. Ze bleek zonder aanwijsbare reden te zijn gevallen. Getuigenverklaringen bevestigen dat. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Appingedam: bejaarde vrouw gewond bij ongeval
Bij het oversteken van de Woldweg in Appingedam raakte zaterdagmiddag een 81-jarige voetgangster uit Appingedam gewond. De vrouw werd aangereden door een auto, bestuur door een 33-jarige man uit Appingedam. Het slachtoffer kwam te vallen en is met rug- en heupletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: agressieve man aangehouden
Aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bemoeide zich met een gesprek dat twee agenten met een ander man voerden. De verdachte weigerde door te lopen en nam kort daarna een gevechtshouding aan tegen de agenten. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor ambtsbelemmering, bedreiging, niet voldoen aan een politiebevel en verzet tegen de aanhouding. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: vernieling
Wegens vernieling van een luikje van een snackautomaat van een snackbar aan de Grote Markt heeft de politie zaterdagnacht een 21-jarige inwoner van Hoogersmilde aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: man slaat vrouw
De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Een politieruiter zag vanaf zijn paard dat de verdachte enkele keren met kracht op een vrouw insloeg. De man werd direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het slachtoffer (17) bleek de vriendin van de verdachte te zijn. Beiden kregen ruzie, onbekend om welke reden, waarna de man op de vrouw insloeg. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagavond in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 54-jarige automobilist uit Winsum aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed slingerend en werd in verband daarmee gecontroleerd door een politiepatrouille. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse aan het bureau mislukte waarna van de verdachte een bloedproef is afgenomen. Na verhoor is de Winsumer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: valse naam
Wegens het opgeven van een valse naam heeft de politie zaterdagavond op de Hereweg in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed zonder voldoende verlichting op een fiets. Hij reed op het Hereplein over de busbaan en op de Herebrug fietste hij door een rood verkeerslicht. Hij werd staande gehouden en kreeg enkele bekeuringen. De man gaf daarbij een valse naam op. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd de reeks boetes aangevuld met een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam. Na verhoor is de verdachte heengezonden.