Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 oktober 2004

Met auto in sloot

Automobilist rijdt met auto in sloot en heeft teveel gedronken

De Lutte

Wordt zaterdagavond 30 oktober om ongeveer 18.15 uur gemeld dat op de Bentheimerstraat in De Lutte een auto in de Sloot ligt. Bleek zo te zijn en de bestuurder was nog ter plaatse. Door vermoedelijk overmatig drankgebruik was deze automobilist, een 36 jr. Almeloer, in de sloot terecht gekomen. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.22 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt ( 04-134640)

Opnieuw onder invloed

Automobilist gaat op herhaling en mag rijbewijs inleveren

Almelo

Bij controle van een 22 jr. automobilist uit Almelo op de Willem de Clercqstraat in zijn woonplaats, bleek zondagmorgen 31 oktober om ongeveer 05.00 uur, dat deze te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse wees 0.9 promille uit. Omdat deze 22 jr. reeds eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. ( 04-134850)

Met auto tegen lantaarnpaal

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal, rijdt door en na aanhouding blijkt overmatig drankgebruik

Hengelo

Zaterdagavond 30 oktober om ongeveer 20.15 uur werd gemeld dat de bestuurder van een rode auto een lantaarnpaal omver had gereden aan de Deurningerstraat in Hengelo. Na de aanrijding was de automobilist doorgereden. Het kenteken van de auto was door een getuige genoteerd en de bestuurder kon even later in zijn woning worden aangehouden. Hier bleek dat de man, een 58 jr. Hengeloer, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 2.24 promille uitwees. Het rijbewijs is ook van deze bestuurder ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. ( 04-134690)

Auto gestolen

Grijze Mercedes ontvreemd

Enschede

Zondagmorgen 31 oktober om ongeveer 04.00 uur ontdekte een 35 jr. Hengelose dat de auto die zij om ongeveer 01.30 uur aan de Borneostraat in Enschede had geparkeerd, was weggenomen. Het gaat hierbij om een grijze Mercedes C200 met kenteken 29-LD-RN. ( 04-134814)

Aanhoudingen na voetbalwedstrijd

Twee personen aangehouden na afloop van de wedstrijd FC Twente - Vitesse

Enschede

Na afloop van de zaterdagavond 30 oktober gespeelde voetbalwedstrijd FC Twente - Vitesse, probeerde een grote groep, zich Twente supporters noemende personen, vanaf het stadionterrein te gaan naar de Auke Vleerstraat om kennelijk de bussen met Vitesse aanhangers op te wachten. De aanwezige politiemensen wisten een confrontatie te voorkomen maar werden met een stenenregen verwelkomd waarbij een achteruit van en surveillanceauto het moest ontgelden. Na een aantal charges, waarbij door politiehonden in ieder geval twee personen zijn gebeten, konden twee andere personen worden aangehouden. Twee 27 jr. mannen mochten mee naar het bureau. Een Enschedeer terzake openlijke geweldpleging en een Hengeloer voor belediging van politiemensen. Beiden zijn na verhoor in opdracht van de officier van justitie heengezonden en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. ( 04-134712 / 04-134709)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die bril van een andere man had vernield

Enschede

Zondagmorgen 31 oktober om ongeveer 01.40 uur werden politiemensen op de Oude Markt in Enschede aangesproken door een 32 jr. man uit Haaksbergen die vertelde dat een man die hij daarbij aanwees, even daarvoor zijn bril van zijn hoofd had gepakt en deze had vernield. Hierop werd de aangewezen man, een 28 jr. Enschedeer, aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van zondagmorgen is hij afgehoord en kon zich niets meer van het voorval herinneren, wel wist hij dat hij behoorlijk wat alcoholische versnaperingen had genuttigd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. ( 04-134774)

Aanhouding na belediging

Man scheldt politiemensen in het Turks uit, maar dit wordt door een van de politiemensen verstaan

Hengelo

Zaterdagmiddag 30 oktober om ongeveer 16.15 uur waren twee politiemensen bezig met een verkeerscontrole op het Vuurdoornplein in Hengelo. Toen ze hiermee bezig waren werden ze door een man in het Turks, ten overstaan van een groot aantal mensen die dit konden verstaan, uitgescholden en voor van alles en nog wat uitgemaakt. De man, naar later bleek een 30 jr. Enschedeer, had vermoedelijk niet in de gaten dat een van de politiemensen van Turkse komaf was en dus alles verstond. Hierop werd de 30 jr. terzake belediging aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. ( 04134608)

Aanhoudingen na o.a. openlijke geweldplegingen

Drie personen aangehouden na openlijke geweldpleging en belediging

Hengelo

Zondagmorgen 31 oktober om ongeveer 03.55 uur werden problemen gemeld aan de Beekstraat in Hengelo. Bleek dat een 22 jr. man uit Borne binnen in een horecagelegenheid problemen had gemaakt en door personeel eruit was gezet. Een man, een 21 jr. Hengeloer, die bij hem hoorde was het hiermee niet eens geweest en probeerde verhaal te halen en wilde steeds weer naar binnen. Bij de komst van de politie richtte de agressie van de twee zich tegen de politie en werd o.a. getracht de fietsen van de politiemensen, medewerkers bike-team, te vernielen en werd een van de politiemensen door de 22 jr. geslagen. De twee konden toch worden aangehouden en naar het bureau gebracht waar ze zijn opgesloten. Een 27 jr. vrouw uit Hengelo trachtte de aanhouding nog te verhinderen waarbij ze de politiemensen beledigde. Ook zij werd aangehouden, maar werd na verhoor met een proces-verbaal de straat weer op gestuurd. De beide aangehouden mannen zijn zondagmorgen voor verder onderzoek in verzekering gesteld. ( 04-134819)

Aanhouding na vernielen groot aantal auto's

Op aanwijzen van getuigen man aangehouden die zeker 42 auto's heeft bekrast

Hengelo

Zondagmorgen 31 oktober omstreeks 00.15 uur werd gemeld dat een getuige achter een man aanfietste waarvan gezien was dat deze man op de Beethovenlaan in Hengelo een aantal auto's had bekrast met een kennelijk scherp voorwerp. Op aanwijzen van deze getuige werd een 35 jr. Hengeloer aangehouden die zich in een tuin in de omgeving Beethovenlaan / Sweelinckstraat / Paganinistraat probeerde te verstoppen. De 35 jr. werd door meerdere getuigen herkend en meegenomen naar het bureau, waar hij voor de rest van de nacht is opgesloten. In de loop van zondagmorgen is de verdachte voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Een eerste ingesteld onderzoek leverde 42 bekraste auto's op, aan met name de Beethovenlaan en de Sloetsweg in Hengelo. Onderzoek wordt voortgezet en de nodige aangiften zullen worden opgenomen. ( 04-134739)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --