1e persbericht van zondag 31 oktober 2004

Eindhoven 31-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen opgepakt na mishandelingen

Een 17-jarige jongen uit Eindhoven is zondagochtend rond 0.30 uur aangehouden op het Stratumseind. Hij had kort daarvoor in een café een 27-jarige Eindhovenaar op de grond gegooid en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven op haar gezicht geslagen. Dat gebeurde na wat duw- en trekwerk in het café. Een portier heeft de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man en de vrouw zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Hij bleek een schouder uit de kom te hebben en zij heeft door de klap een gebroken neus opgelopen.

Eindhoven: Aanhoudingen na aanranding

Twee Eindhovenaren (22 en 27 jaar) zijn zondagochtend rond 3.00 uur aangehouden op de Vestdijk. Ze zouden daar kort daarvoor een 20-jarige vrouw uit Rotterdam onzedelijk hebben betast. Daarna liepen ze weg. De vrouw heeft twee surveillerende agenten gewaarschuwd en het signalement van de twee mannen doorgegeven. Deze werden even later aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Een 35-jarige man uit Eindhoven heeft zaterdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met zijn auto veel te hard reed. Een politieman, die met een onopvallend politievoertuig met videocamera reed, registreerde rond 19.45 uur dat de man op de Professor Dr. Dorgelolaan 113 km/u reed waar 50 km/u is toegestaan. De man is staande gehouden waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

Son: Man overleden na aanrijding

Op de snelweg A50 is zondagochtend rond 2.15 uur een man om het leven gekomen bij een aanrijding. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De man bevond zich te voet op de snelweg. Daar werd hij aangereden door een auto die werd bestuurd door een man van 33 jaar uit het dorp Zeeland. Het was op dat moment zeer mistig. Het is nog onbekend waarom de man op de snelweg was. De snelweg is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

Waalre: Rookwaar gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Hortensialaan is een nog onbekende hoeveelheid rookwaar weggehaald. Dat gebeurde zondagochtend rond 4.15 uur. Een met een houten plaat afgesloten raam is opengebroken.

Waalre/Eindhoven: Benzinedief opgepakt

Een man van 20 jaar uit Waalre is zaterdagavond rond 20.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij had kort daarvoor met zijn auto bij een benzinepomp aan de Noord-Brabantlaan in Eindhoven getankt en was weggereden zonder te betalen. Op basis van het kenteken van de auto kwam de politie uit bij de verdachte. Na zijn aanhouding is hij meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deurne: Verdachte fietsendiefstal aangehouden

Een man van 25 jaar uit Deurne is zondagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Hagelkruisweg. Agenten zagen hem daar lopen met een afgesloten damesfiets die hij aan de achterkant optilde. Ze hebben de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Dronken man raakt rijbewijs kwijt

Op de Molenstraat is zaterdagavond tegen middernacht een 22-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden. Agenten zagen dat hij daar in een auto tegen het verkeer in reed. De man werd aangehouden, waarna bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,55, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Maarheeze: Aanhoudingen na ontploffing

Zeven mannen zijn zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden op het industrieterrein aan de Rondven. Kort daarvoor was er op het industrieterrein een harde knal gehoord. Toen agenten poolshoogte namen, zagen ze de mannen op het terrein lopen. Ze hadden geprobeerd met een snijbrander het slot van een fiets open te branden. De snijbrander was echter in brand gevlogen, waarna de bijbehorende gasfles was ontploft. Een bijbehorende zuurstoffles was als een projectiel weggeschoten. Er raakte niemand gewond. De mannen (20 tot 27 jaar en afkomstig uit Budel, Maarheeze en Hapert) zijn na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Veldhoven: Radio weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Alvenberg is een radio weggehaald. De inbraak werd zondagochtend rond 4.00 uur ontdekt. Het slot van de achterdeur van het huis is opengebroken.

Mierlo: Onder invloed tegen paal

Een 40-jarige man uit Mierlo is zondagochtend rond 0.45 uur aangehouden op de Santheuvel Oost. Hij was daar met zijn auto tegen een verkeersbord gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man nog bij zijn auto. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Geld gestolen

Tussen zaterdagavond 19.45 uur en zondagochtend 1.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kouter. Daarbij is een geldbedrag van enkele tientallen euros weggehaald. De achterdeur van het huis is opengebroken.