Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht 31-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcoholcontrole Bob of Bon?

DEN DOLDER/BUNNIK/ZEIST Van zaterdagavond 30 tot zondagmorgen 31 oktober vonden in het kader van de campagne Bobof bon? in het politiedistrict Binnensticht alcoholcontroles plaats. In totaal werden 1128 blaastesten afgenomen en 18 aanhoudingen verricht.

Resultaten per lokatie

In Den Dolder (Soestdijkerweg en Dolderseweg) werden tussen 21.00 en 21.30 uur 371 alcoholcontroles uitgevoerd. Er werden acht aanhoudingen verricht in verband met alcoholgebruik. Het hoogst gemeten ug/l bedroeg 530.

In Bunnik (Koningin Julianalaan en Stationsweg) werden tussen 22.30 en 24.00 uur 518 testen uitgevoerd. Er werden vier aanhoudingen verricht waarbij het hoogste gemeten ug/l 350 bedroeg.

In Zeist werden op de Utrechtseweg tussen 1.00 en 2.30 uur 127 bestuurders gecontroleerd. Drie aanhoudingen in verband met alcoholgebruik waren het gevolg. Op de Boulevard werden tussen 1.00 en 2.30 uur 112 blaastesten afgenomen waarbij drie aanhoudingen plaatsvonden.

Campagne

In de gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Driebergen-Rijsenburg houdt de politie van oktober 2004 tot oktober 2005 iedere week alcoholcontroles op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode heeft vorm gekregen in de campagne Bob of bon in Binnensticht? en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. Zie hiervoor ook het nieuwsbericht van 7 oktober 2004.

Winkeldief aangehouden

BILTHOVEN Na de melding van personeel van een winkel aan de Julianalaan (zaterdag omstreeks 14.30 uur) dat iemand de winkel zonder betalen had verlaten, heeft de politie later in de middag de verdachte (een 51-jarige vrouw) nabij haar woning in Utrecht aangehouden. De gestolen goederen ter waarde van enkele tientallen euros waren in haar huis verborgen. Omstanders hadden het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven waarop de vrouw kon worden aangehouden.

Winkeldieven aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdagmiddag heeft de politie omstreeks 15.00 uur vier jeugdige inwoners van Driebergen aangehouden die goederen ter waarde van een tiental euros zouden hebben gestolen uit een winkel aan de Binnenhof. Twee van hen, een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen, bleken dit inderdaad te hebben gedaan. Hun ouders zijn geinformeerd en zij zullen via het Bureau HALT een taakstraf krijgen.