Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht 31-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Met mes op stap

UTRECHT Bij een 15-jarige jongen uit Utrecht die zaterdag om 13.20 uur op de Minister Talmastraat werd aangehouden voor de controle van zijn scooter, werd in het opbergvak van de scooter een vouwmes aangetroffen. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder de 16 jaar en het in bezit hebben van een vouwmes. De scooter is voor technisch onderzoek ingenomen.

Gewond bij aanrijding

UTRECHT - Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur op de Oudenoord is een 22-jarige man uit Utrecht gewond geraakt.

De fietser reed over de Kaatstraat in de richting van de Otterstraat en stak de kruising met de Oudenoord over. De 28-jarige bestuurder van een personenauto komende vanaf de Monicabrug in de richting van de Oudenoord zag de fietser te laat en schepte het slachoffer aan de voorzijde. De fietser kwam ten val op de vluchtheuvel en is met verwondingen aan hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Twee winkeldieven van 18 jaar uit Middelburg en Laren zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.50 uur door beveiligingsmensen van een warenhuis aan de Rijnkade aangehouden, toen zij zonder te betalen met een aantal kledingstukken de winkel wilden verlaten. De verdachten zijn verhoord op het politiebureau en met een proces-verbaal weer naar huis gestuurd.

Een beveiligingsman van een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.40 uur een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden, die zonder te betalen met een aantal goederen de winkel wilde uitlopen. De man is op het politiebureau verhoord en bekende onmiddellijk. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee winkeldieven van 27 en 18 jaar uit Culemborg en Gilze zijn zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur bij een warenhuis aan de Rijnkade aangehouden, toen zij zonder te betalen met een aantal kledingstukken de winkel wilden uitlopen. Beveiligingspersoneel kon de daders buiten aanhouden en heeft ze overgedragen aan de politie. Zij zijn verhoord op het politiebureau. Beiden verdachten hebben een proces-verbaal gekregen.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Waterlinieweg werd om 02.20 uur een 31-jarige man uit Zeist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag. Een ademanalysetest op het politiebureau gaf 405 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod en kon met een proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Een 23-jarige man uit Vianen is zaterdagnacht om 03.30 uur op de Cartesiusweg aangehouden wegens het rijden met een te hoge snelheid. Bij zijn aanhouding rook de man naar alcohol. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest en daaruit bleek 490 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal kon de man het bureau verlaten.

Op de Bolksbeekstraat werd zaterdagnacht om 03.45 uur een 45-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 530 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Op de Rijksweg A27 werd om 02.20 uur een 20-jarige man uit Zeewolde aangehouden wegens het rijden over het verdrijvingsvak. Politiemensen gaven de bestuurder een stopteken, maar de man negeerde dit en besloot er met een snelheid van boven de 170 km/uur van door te gaan. Bij de afslag naar de A28 kon de man worden aangehouden. Politiemensen roken een alcohollucht en namen een blaastest af. Omdat de test positief was, werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalysetest 385 ug/l aan. De bestuurder is met een proces-verbaal voor verschillende verkeersovertredingen naar huis gestuurd.

Een 24-jarige man uit Oldenzaal is zaterdagochtend omstreeks 09.30 uur bekeurd wegens het plassen langs de openbare weg en het rijden onder invloed. De man stond te plassen tegen een hekwerk op de Vleutenseweg toen politieagenten in een auto passeerden. Op het moment dat de politie wilden uitstappen om de man te bekeuren, was deze in zijn auto gestapt en wilde wegrijden.Vanwege een alcohollucht moest de man blazen. De ademanalysetest op het politiebureau gaf 530 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal wegens rijden onder invloed en urineren op de openbare weg.