Politie Drenthe

Zondag

Emmen 31-10-2004

Alcomobilisten aangehouden
RODEN Op het Oosteinde werd zaterdagmiddag een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. De man, een 40-jarige inwoner van Roden werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 2.5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, doch hieraan kon hij niet voldoen omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek tijdens het onderzoek dat de APK van de auto verlopen was sinds 2002. Snelrecht werd toegepast, alsmede een rijverbod van 14 uur.

COEVORDEN Bij een controle op de Secr. Lammertsstraat werd een 18-jarige inwoner van het Duitse Laar gecontroleerd. Bleek dat deze bestuurder teveel drank op had. Hij werd aangehouden en blies later aan het bureau 1 promille. Na verhoor kreeg hij een rijverbod van 4 uur en een snelrecht proces-verbaal.

DE PUNT Op de Groningerstraat trok de bestuurder van een bestelbus met zijn rijgedrag de aandacht van de politie. Bij controle van deze bestuurder, een 26-jarige inwoner van Tynaarlo, bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Met een promillage van 1.8 ging hij ver over het toegestane. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Met een rijverbod van 10 uur en een dagvaarding mocht hij, na verhoor, het bureau verlaten.

WESTERBORK - Een 21-jarige inwoner van Witteveen blies 0.85 promille. Een rijverbod van 3 uur en een snelrechtverbaal kreeg hij mee, nadat vast gesteld was dat hij onder invloed een auto bestuurde. Hij reed over het Scharreveld en werd daar gecontroleerd.

Diefstal dieselolie
HOOGEVEEN Namens een bedrijf uit Veeningen werd zaterdagmorgen aangifte gedaan van diefstal van 450 liter dieselolie. Toen de chauffeur zaterdagmorgen bij de auto kwam, zag hij dat er een slang en een tank naast de vrachtauto lagen. Bij controle bleek de hoeveelheid diesel te missen. De vrachtauto stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Griendtsveenweg.

Diefstal gazonmaaier
GASSELTE In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een gazonmaaier gestolen uit een woning aan de Gieterweg. Verder bleek er ook nog wat gereedschap weg te zijn. De daders kwamen binnen door het openbreken van een deur. De schade wordt geschat op ruim 1100,- euro.

Fietsen gestolen uit garage
ZUIDLAREN Terwijl de bewoonster een uurtje weg was, werden bij haar uit de garage 3 damesfietsen gestolen. De 46-jarige bewoonster van een woning aan het Mensinge verliet zaterdagavond rond 19.00 uur haar woning. Zij vergat daarbij de garage af te sluiten. Toen zij een uurtje later terugkwam, bleken er 3 fietsen uit haar garage gestolen te zijn. De schade wordt geschat op ongeveer 1200,- euro.

Woning overhoop gehaald bij inbraak
NIEUW AMSTERDAM Een 26-jarige inwoonster van Nieuw Amsterdam bemerkte zondagmorgen tot haar grote schrik, dat er bij haar was ingebroken. Toen zij na haar werk in huis kwam zag ze dat in huis alles overhoop gehaald was. Ze vermist een magnetron, enkele cds, wat drank en een dvd-speler. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Meisjes aangehouden voor stelen sieraden
MEPPEL Zaterdagmiddag zijn bij een winkel aan de Kruisstraat twee meisjes betrapt bij het stelen van sieraden. De beide meisjes, zusjes van 12 en 15 uit Meppel, werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering werden de sieraden in en onder de kleding aangetroffen. Ze zijn verhoord en gaan het HALT-traject in. Na verhoor zijn de kinderen overgedragen aan de ouders.

Vernielers aangehouden door politie
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Emmen twee mannen aangehouden ter zake het vernielen van een fiets. In de Derksstraat had het tweetal met dikke keien een fiets vernield. Diverse getuigen, waaronder de 17-jarige eigenaresse van de fiets, gaven een duidelijk beschrijving van de vernielers. Dichtbij werd op aanwijzen van de getuigen een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden, terwijl even later op de Boslaan de tweede verdachte, een 32-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte van mishandeling aangehouden
EMMEN Op de Hoofdstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Emmen aangehouden, nadat hij twee jongens had mishandeld. De beide jongens, waarvan een uit Groningen van 25 jaar en een uit Enschede van 23 jaar, hadden zonder enige aanleiding klappen gehad van de Emmenaar. Beiden waren op brute wijze in het gezicht geslagen, nadat ze een opmerking hadden gemaakt naar de verdachte toen hij de jongens uitschold. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Trekker uitgebrand
EMMEN Aan de Hoenderkamp is in de nacht van zaterdag op zondag een trekker in vlammen opgegaan. De trekker met oplegger en geladen met containers stond op de aldaar gelegen parkeerplaats. Door snel ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat ook de oplegger in vlammen opging. Onderzoek naar de brand en de herkomst van de combinatie wordt ingesteld.

Veel bekeuringen bij controle
ASSEN Bij diverse controles in Assen zijn vrijdagavond 66 bekeuring uitgedeeld. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor een onjuiste of het niet voeren van fietsverlichting. Dit waren er in totaal 32. Voor het niet dragen van de autogordel kregen 17 personen een bon. De rest werd uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, parkeren op een invalidenparkeerplaats, niet het juiste weggedeelte gebruiken en technische gebreken aan een aanhanger.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Ramona Venema, tel. 06-52528533 zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur tijdelijk overnemen. Ron Reinds verzorgt komende week de reguliere voorlichting.