Politie Gelderland-Midden

Wageningen, man aangehouden voor huisvredebreuk
Publicatiedatum: 31-10-2004

Een 42-jarige Wageninger is vrijdagavond aangehouden voor het plegen van huisvredebreuk. De man kwam bij de woning van zijn ex-vrouw aan de deur, toen zij niet thuis was. Een van de kinderen deed open en liet de man binnen. Toen de vrouw thuis kwam, vroeg zij hem om haar woning te verlaten. Dit weigerde hij. De politie moest eraan te pas komen om de man de woning uit te krijgen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, twee beschonken mannen aangehouden

Publicatiedatum: 31-10-2004

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen, beiden 18-jaar oud en woonachtig in Putten, aangehouden voor poging tot diefstal. De verdachten werden aangehouden door bewakingspersoneel van een discotheek in Nijkerkerk. De mannen zouden wegens misdragingen niet toe gelaten zijn tot de discobus die naar Putten reed. Door het personeel werd gezien dat zij probeerden een fiets weg te nemen uit de stalling van de discotheek. Dit kon door hen belet worden. Hierna probeerden zij een fiets van een voorbijganger af te nemen. Ook dit werd belet door het personeel. Vervolgens zagen de beveiligingsmedewerkers dat beide mannen in de richting van een schuur liepen en daar aan de deuren morrelden, om binnen te komen. Nu was de maat vol. Het personeel hield de mannen aan leverde hen over aan de gewaarschuwde politie. Beide heren zijn overgebracht naar het politiebureau in Ede, waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, man aangehouden voor beledigen van politieman
Publicatiedatum: 31-10-2004

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, nadat hij op het Museumplein in Ede een politieman beledigde. De verdachte bemoeide zich met de werkzaamheden van de politieman, die na een opstootje met iemand in gesprek was. De politieman negeerde de man eerst, maar hij bleef aandringen. Toen hij werd aangesproken op zijn gedrag, beledigde de verdachte de politieman. Hij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek de man cocaïne in zijn bezit te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snelheidscontroles district West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 31-10-2004

De politie heeft in het weekend diverse verkeerscontroles gehouden in het district West-Veluwe Vallei. Hieronder volgt een overzicht:


-Op de Keijenbergseweg in Wageningen zijn zaterdag 35 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. Tussen 07.52 uur en 13.43 uur werden in totaal 2670 passanten gecontroleerd.


-In Ede op de Rijksweg zijn zaterdag 42 bekeuringen uitgedeeld. In totaal werden 2480 voorbijgangers gecontroleerd tussen 07.34 uur en 13.41 uur. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/uur.


-In Garderen werd zaterdag gecontroleerd op de Hogesteeg. Daar werd naast snelheid ook gecontroleerd op het dragen van de gordel en alcoholgebruik. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur is één van de 85 passanten door middel van een lasergun betrapt op een te hoge snelheid. Ook werd één automobilist bekeurd, omdat die geen gordel droeg. Bij 41 bestuurders werd een blaastest afgenomen, iedereen mocht doorrijden.


-Ook in Garderen, maar nu op de Apeldoornsestraat is tussen 18.30 uur en 21.30 uur gecontroleerd. Van de 52 passanten, reden er vier te hard. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur, terwijl 80 km/uur maximaal is toegestaan. Bij 88 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee keer was het foute boel, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


-Ook in Voorthuizen werd op alcohol gecontroleerd. Op de Roelenengweg raakte een 38-jarige bestuurder uit Voorthuizen zijn rijbewijs kwijt. Hij had te veel gedronken.


-In Stroe werd zaterdag ook gecontroleerd op snelheid, gordel en alcohol. Op de Tolnegenweg is tussen 17.00 uur en 18.00 uur is eveneens één bestuurder bekeurd voor een te hoge snelheid, die reed 75 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan. Daarnaast werd bij twaalf bestuurders een blaastest afgenomen.


-In Ede werd zaterdag gecontroleerd op de Rijksweg. Tussen 07.34 uur tot 13.41 uur reden er 42 voertuigen te hard. In totaal werden 2480 passanten gecontroleerd. 102 km/uur was de hoogst gemeten snelheid.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, man aangehouden voor mishandelen vrouw

Publicatiedatum: 31-10-2004

De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. De man verkeerde onder invloed van alcohol toen hij een conflict tussen het stel op de Stadspoort uit de hand liep. De man schopte de vrouw tegen haar rug en hoofd. De gewaarschuwde politie heeft de man aan de andere kant van de Stadspoort aangehouden voor de mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---