Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 31 oktober

Alkmaar 31-10-2004 - 14.30 uur

Grove snelheidsovertreding leidt tot invordering rijbewijs

Noord-Scharwoude, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdagavond werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Tuitjenhorn aangehouden op de Schagerweg. Door een onopvallende video-auto werd zijn snelheid geklokt op 133 km/u op een weggedeelte waar 70 km/u is toegestaan. Omdat er sprake is van een overschrijding van de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u is het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Diefstal bestelbusje

Alkmaar, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdag tussen 16.30 en 20.00 uur werd een bestelbusje gestolen vanaf de Geestersingel ter hoogte van de Middenstraat. Het gaat om een bestelwagen van het merk Volkswagen, type 0,8 D. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken VS-RB-53.

Getuigen van vernielingen houden drie jongens aan

Broek op Langedijk, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdagavond werden drie jongens van 15 en 16 jaar en allen afkomstig uit Heerhugowaard aangehouden op de Dijk. Kort daarvoor had een getuigen gezien dat twee van de jongens spiegels vernielden van geparkeerde autos op de Dorpsstraat en de Dijk. De man hield de drie jongens aan, samen met een buurtbewoner. Bij de aanhoudingen werden twee verdachten in het gezicht geslagen. De jongens zijn overgedragen aan de politie. Eén van de jongens die geslagen is heeft in middels aangifte gedaan van mishandeling. Hij hoorde wel bij het groepje maar had zelf geen vernielingen gepleegd. Onderzoek in de omgeving leerde dat in ieder geval van twee autos een buitenspiegel was vernield.

Autobestuurder belandt met auto in sloot.

Heerhugowaard, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden op de Westerweg. Kort daarvoor werden agenten in het uitgaanscentrum in Alkmaar er op geattendeerd dat de jongen, terwijl hij nodige alcohol had gebruikt, met zijn auto was weggereden. Surveillerende agenten zagen hem rijden over de Nieuwe Schermerweg. Op de Provincialeweg N242 negeerde de bestuurder een stopteken en verhoogde zijn snelheid tot boven de 150 km/u. Even voorbij het spoorwegviaduct over de Provincialeweg raakte de bestuurder van de weg en belandde in een sloot. De agenten constateerden dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij raakte bij het ongeval licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nacht ter observatie is opgenomen. Een bloedproef moet uitwijzen of het alcoholgebruik van de bestuurder hoger blijkt te zijn dan de wettelijk toegestane hoeveelheid.