Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder, zondag 31 oktober

Den Helder 31-10-2004 - 14.30 uur

Grove snelheidsovertreding leidt tot invordering rijbewijs

Anna Paulowna, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdagavond werd een 33-jarige bestuurder van een motor uit Hippolytushoef aangehouden op de Van Ewijcksvaart. Tijdens een snelheidscontrole werd zijn snelheid geklokt op 140 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. Omdat er sprake is van een overschrijding van de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u is het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Tijdens deze snelheidscontrole werden nog eens 19 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. Vier andere bestuurders kregen een bekeuring omdat zij onnodige lichtsignalen gaven.

Man gewond na eenzijdig ongeval

Nieuwe Niedorp, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur belandde de 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard met zijn auto in een sloot naast de rijbaan van de Provincialeweg. De man reed over genoemde weg en moest plotseling uitwijken van een dier (Het is niet bekend om wat voor een dier het ging). Hierdoor raakte hij de controle over het stuur kwijt en belandde in de sloot. Het is met letsel aan zijn nek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. De auto werd totaal vernield.

Vijf jongens aangehouden na vechtpartij.

Schagen, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag, kort na middernacht, werden vijf jongens uit Sint Maarten en Den Helder en variërend in de leeftijd van 18 tot 21 jaar aangehouden op de Markt. De vijf waren elkaar aan het vechten. Hierbij werden onder andere bedreigingen geuit in de richtring van een medewerkers van de beveiliging. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de jongelui met elkaar op de vuist gingen. De vijf zijn overgebracht naar het politiebureau in de loop van de nacht en zondagmorgen, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Dronken achter het stuur zonder rijbewijs

Schagen, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Loet. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 620 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/.l. Een hoeveelheid alcohol die er normaliter toe zou leiden dat het rijbewijs van de bestuurder wordt ingevorderd. In dit geval bleek dat niet mogelijk te zijn omdat de bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikte.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Middenmeer, zondag 31 oktober 2004.

Zondagmorgen raakt een 50-jarige vrouw uit Middenmeer gewond bij een eenzijdig ongeval op de Oudelanderweg. De vrouw reed met haar auto over genoemde weg toen zij met één van de wielen in de berm terecht kwam. Tijdens het corrigeren raakte ze de macht over het stuur kwijt en belandde met haar auto in de naast de weg gelegen sloot. De vrouw raakte bij het ongeval gewond aan haar been en hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen.

Man beroofd van geld

Den Helder, zondag 31 oktober 2004
Zondag heeft een 40-jarige inwoner van Den Helder aangifte gedaan bij de politie van beroving. Deze vond plaats op zaterdagavond tussen 21.30 en 21.45 uur. De man fietste over de Koningsdwarsstraat toen hij plotseling hard op zijn achterhoofd werd geslagen. De man viel op de grond en voelde dat hij werd geschopt en geslagen. Voordat hij zich kon realiseren wat er gebeurde zag hij 4 á 5 Antilliaanse jongens wegrennen. Het slachtoffer ontdekte vervolgens dat zijn portemonnee met een onbekende hoeveelheid geld was verdwenen. Van de daders kon hij geen goed signalement geven. De man raakte gewond aan zijn gezicht.