Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 31 oktober

Hoorn 31-10-2004 - 14.30 uur

Brand in woning

Enkhuizen, zaterdag 30 oktober 2004.

Zaterdagavond is een 29-jarige bewoner van een woning aan de Plataanstraat aangehouden. De man had kort daarvoor brand gesticht in zijn woning,. Buurtbewoners werden gealarmeerd door rookoverlast en zagen dat de woning van de man vol rook stond. Zij gingen op onderzoek uit waarna de bewoner op aanbellen open deed. De man was geestelijk erg in de war. Door het kordate optreden van de buurtbewoners kon de man op tijd uit zijn woning worden gehaald en werd erger voorkomen. De bewoner is overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis. De woning van betrokkene bekwam een flinke rookschade.

Audio- en videoapparatuur gestolen uit woning

Hoorn, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag ontdekte de bewoner van een woning aan de Tjalk dat er bij hem was ingebroken. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. De bewoner mist naast zijn home cinema installatie ook zijn computer en videocamera. De inbraak moet hebben plaats gevonden tussen zaterdagavond 20.00 en 01.00 uur.

Twee mannen aangehouden voor vernieling en vrijheidsberoving

Obdam, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 20-jarige jongen uit Hensbroek en 36 jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De 20 jarige had kort daarvoor een raam vernield van een auto die geparkeerd stond op de Dorpsstraat. Dit had hij gedaan uit frustratie na een inbraak in zijn eigen auto. Kort daarop werd de jongen ingehaald door een auto. De bestuurder van deze auto, de 36-jarige man uit Heerhugowaard, sommeerde hem om in te stappen. Hierna werd hij overgebracht naar een woning aan de Dorpsstraat. Volgens getuigen zou de jongen in de woning zijn mishandeld en tegen zijn wil zijn vastgehouden. De ter plaatse gekomen agenten hebben zowel de jongen (voor vernieling) als de man (voor wederrechtelijke vrijheidsbeneming) aangehouden.

Man aangehouden na belediging agenten

Enkhuizen, zondag 31 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden op de Kaasmarkt. Kort daarvoor had de man agenten een aantal keren beledigd terwijl deze bezig waren met hun werk op de Kaasmarkt. Aanleiding van het één en ander was het feit dat agenten de eigenaar van een horecabedrijf een bekeuring gaven omdat hij na sluitingstijd nog gasten in zijn bedrijf binnen liet. De verdachte was het kennelijk niet eens met deze handelswijze en uitte een groot aantal beledigingen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar het politiebureau.