Politie Limburg-Zuid

Datum ( zondag 31 oktober 2004

Stein; drie gewonden bij vechtpartij
Zaterdag 30 oktober ontstond om 01.15 uur een vechtpartij in een café aan het Wilhelminaplein in Stein. Daarbij waren onder andere twee mannen (23 en 27 jaar) uit Beek en Geleen betrokken. Tijdens de vechtpartij werd de kastelein door één van de mannen met een fles op zijn hoofd geslagen. Hij raakte daardoor gewond. Toen het tweetal het café werd uitgewerkt, ontstond op straat weer tumult waarbij diverse auto's vernield werden. Daarbij werd wéér met een fles geslagen waardoor een cafébezoeker een hoofdwond opliep. Op een gegeven moment sprong de de man uit Beek in zijn auto en reed met opzet tegen twee geparkeerde auto's. Deze raakten beschadigd. De Bekenaar ging er vandoor doch kwam kort daarop weer terug. Op dat moment stond nog een groep bezoekers voor het café na te praten. De verdachte reed op deze groep in en schepte daarbij een 50-jarige man uit Stein. Deze liep daardoor onder andere een fikse hoofdwond op. Het slachtoffer moest samen met de kastelein en de cafébezoeker door de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De man uit Stein moest worden opgenomen. In de loop van de nacht meldde zich de 27-jarige verdachte uit Geleen vrijwillig bij de politie. Hij werd aangehouden. Omdat de identiteit van de verdachte uit Beek bekend is, hoopt de politie hem binnenkort te kunnen aanhouden.

Maastricht; politie houdt brandstichter aan Een in psychische nood verkerende 53-jarige bewoner van een appartementencomplex aan de Volksbondweg in Maastricht stichtte vrijdag 29 oktober om 15.35 uur opzettelijk brand in zijn woning. Hij zag het niet meer zag zitten en wilde een einde aan zijn leven maken. Daartoe ontkoppelde hij de gasslang van het fornuis en liet het gas rijkelijk stromen. Toen hij nog een laatste sigaretje wilde opsteken, ontstond door het vuur een grote steekvlam en vloog de keuken in brand. Door het inademen van een grote hoeveelheid rook, moest de man op een gegeven moment kokhalzen en vluchtte daarop naar buiten. Door omwonenden werd kort daarop de brand ontdekt en werd alarm geslagen. Zij konden zich tijdig in veiligheid te brengen. De gealarmeerde brandweer wist het vuur te blussen. Nadat de verdachte de woning had verlaten, meldde hij zich korte tijd later aan het politiebureau. Daar werd hij aangehouden. Hij zal morgen (maandag) worden geleid voor de officier van Justitie.

Bunde; politie neemt 54 kilo drugs in beslag Omdat de politie een vermoeden had dat zich in een woning aan de Hofkestraat in Bunde verdovende middelen bevonden, werd daar op vrijdag 29 oktober om 21.45 uur een onderzoek ingesteld. Op de zolderverdieping boven de garage bleek ruim 54 kilo marihuana en hasj verstopt te liggen. Door de politie werden de hoofdbewoners, een 50-jarige man en zijn 48-jarige vrouw, aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie doet verder onderzoek. Maastricht; dronken tegen gevel van woning gebotst In de van zijn vader geleende auto verloor een 21-jarige Maastrichtenaar op zaterdag 30 oktober om 00.35 uur op de Rijksweg in Maastricht de controle over de auto. Daardoor botste hij tegen de gevel van een woning en kwam daar tot stilstand. Door de aanrijding raakten de auto en de gevel beschadigd. Omdat de bestuurder alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Daarbij bleek hij een promillage te hebben van 1,67. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Heerlen; dronken tegen gevel van woning gebotst Rijdend over de Looierstraat in Heerlen raakte een 25-jarige autobestuurder uit die plaats op zaterdag 30 oktober om 02.00 uur in een slip. Hij botste tegen een links van de weg staande lichtmast. Door de klap werd hij naar rechts geslingerd, botste tegen twee betonnen paaltjes om uiteindelijk tegen de gevel van een woning aan de rechterzijde van de weg tot stilstand te komen. De auto raakte zwaar beschadigd. Een in de auto zittende 23-jarige vrouw uit Aken liep een hersenschudding op en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben en moest een blaastest ondergaan. Zijn promillage bedroeg 0.79. De politie maakt proces-verbaal op.

Heerlen; vier gewonden bij aanrijding op autoweg In verband met het supportersbezoek aan de voetbalwedstrijd van RODA JC ontstond zaterdag 30 oktober om 18.50 uur een file op de autoweg de N-281 in Heerlen. Een 56-jarige bestuurder uit Heerlen zag dit te laat en botste tegen de auto voor hem. In deze auto zat een 41-jarige man uit Hoensbroek en drie passagiers. Door de klap van de aanrijding werd zijn auto weer tegen een voor hem rijdende auto geduwd. Deze auto werd bestuurd door een 48-jarige man uit Brunssum. Door de aanrijding raakten de 41-jarige man uit Hoensbroek en zijn drie medepassagiers gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis alwaar de bestuurder met een vermoedelijk gebroken rugwervel moest worden opgenomen. De overige inzittenden konden na behandeling naar huis. Twee van de drie bij de aanrijding betrokken auto's werden afgesleept.

Hoensbroek; vrouw ernstig mishandeld
Zondag 31 oktober werd om 02.20 uur bij de politie gemeld dat een man op de Hommerterweg in Hoensbroek een vrouw ernstig mishandelde en haar over de grond richting zijn woning trok. Toen de politie ter plaatse kwam, werd buiten niets meer aangetroffen. Op aanbellen werd in bewuste woning de 56-jarige bewoner aangetroffen. Op de bank lag een zwaar mishandelde 46-jarige vrouw uit Landgraaf. Het bleek zijn vriendin te zijn. Zij bleek door de man geschopt, geslagen en uit de auto gegooid te zijn. In verband met haar letsel werd een ambulance gewaarschuwd die haar voor medische verzorging naar het ziekenhuis bracht. De 56-verdachte werd aangehouden en zit momenteel ingesloten in het politiebureau.

Hoensbroek; zware mishandeling met honkbalknuppel Zaterdag 30 oktober om 14.00 uur ontstond op de Wijngaardsweg in Hoensbroek een scheldpartij tussen twee ex-vriendinnen die elkaar daar tegen het lijf liepen. De vrouwen waren in het gezelschap van hun vrienden (20 en 21 jaar) uit Brunssum. Om de scheldpartij kracht bij te zitten, pakte een van de dames plotseling een honkbalknuppel uit een auto en dreigde daarmee. Dat was voor de 20-jarige man het teken om zijn vriendin te beschermen en greep de belaagster bij de keel. Toen de andere vriend dit weer zag, greep hij naar de honkbalknuppel en sloeg in de richting van de man. Die werd daarbij flink op zijn hoofd geraakt. Na de vechtpartij vertrok iedereen weer. In verband met het letsel bracht de 20-jarige een bezoek aan het ziekenhuis. Daar bleek dat hij ernstig gewond was. Hij had namelijk een scheur in zijn schedel met daaronder een bloedprop. Direct operatief ingrijpen was noodzakelijk. Zijn toestand lijkt inmiddels stabiel. Toen de 21-jarige in de loop van zaterdagmiddag aan het politiebureau in Brunssum melding wilde maken van de vechtpartij, werd hij direct aangehouden. Hij zit ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --