Persberichten regio Brabant-Noord 31/10

's-Hertogenbosch 31-10-2004

MEER DUIDELIJKHEID AANTREFFEN DODEN

Vught
In het onderzoek naar het aantreffen van de stoffelijke overschotten van een 45-jarige vrouw en een 48-jarige Bosschenaar in de woning van de vrouw aan de Jan van Galenstraat in Vught, is meer duidelijkheid gekomen. De man en de vrouw werden vrijdag jl. omstreeks half zes door de 20-jarige zoon van de vrouw dood in de woning aangetroffen. De politie zette de omgeving van de woning direct af en riep een rechercheteam van vijftien mensen bijeen. De technische recherche heeft vandaag in de loop van de dag haar sporenonderzoek in de woning kunnen afsluiten. Naar verwacht wordt de woning morgen weer ter beschikking van de familie gesteld. Uit onderzoek door zowel technisch-als tactisch rechercheurs kan aan de hand van de voorlopige onderzoeksgegevens worden vastgesteld dat de 48-jarige man afgelopen vrijdag in de loop van de dag de vrouw door messteken om het leven heeft gebracht. Vervolgens heeft de man zichzelf door verhanging in de woning om het leven gebracht.Het onderzoek richt zich momenteel met name op het motief van de moord en de zelfdoding.Het onderzoeksteam wordt morgen teruggebracht naar zeven rechercheurs.In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING AMBULANCEBROEDER

s-Hertogenbosch
Zaterdagmiddag is in een woning aan de Piano in s-Hertogenbosch een 22-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een ambulancebroeder. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag, in het Jeroen Bosch ziekenhuis aan de Hervensebaan in s-Hertogenbosch een broeder te hebben willen mishandelen en hem verbaal ernstig hebben bedreigd. De vriendin was voor medische behandeling na een aanrijding binnengebracht. De man maakte zich erg boos op de vrouw. Op het moment dat de broeder hem daarop verzocht in de hal plaats te nemen, bedreigde de man de broeder verbaal met de dood en probeerde hem meerdere malen te slaan. Op het moment dat de politie werd gewaarschuwd werd ging de Bosschenaar weg. Hij kon later worden aangehouden en is voor verhoor ingesloten.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch
In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie mannen (18,18 en 45 jaar) uit s-Hertogenbosch aangehouden voor een vechtpartij op het Essenplein in s-Hertogenbosch. De twee 18-jarige jongens hadden al eerder ruzie met elkaar op de Parade. Later kwamen zij elkaar op het Essenplein weer tegen. De vader van één van de twee jongens begon met een wandelstok in te slaan op de 18-jarige jongen die daarbij verwondingen aan het hoofd opliep. Een 17-jarige vriend van die jongen kreeg ook klappen en liep o.a. een gebroken arm op. De 18-jarige zoon van de 45-jarige man liep bij de vechtpartij verwondingen in zijn gezicht op. De drie mannen zijn aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis voor verhoor ingesloten.

PAARD GEWOND

s-Hertogenbosch
Zaterdagavond is op de A59 in Rosmalen een paard uitgegleden in een paardentrailer en gewond geraakt. De bestuurster van de auto met trailer, een 23-jarige vrouw uit Ede riep hulp in. Het paard is uiteindelijk overgebracht naar een paardenpension aan de Blokkenweg in Rosmalen. Een dierenarts heeft daar de verwondingen aan een been van het paard gehecht.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Drunen In de nacht van zaterdag op zondag is op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk een 23-jarige inwoner uit Drunen aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor de ruit van een voordeur van een woning aan de Donauring in Drunen te hebben vernield. De verdachte is voor verhoor ingesloten. Hij kon zich door veelvuldig alcoholgebruik niets van de zaak herinneren.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Schijndel
Zaterdagavond is op de Markt in Schijndel een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging van een 20-jarige plaatsgenoot. De verdachte bedreigde het slachtoffer verbaal met de dood en pakte hem bij zijn keel. De verdachte neemt het slachtoffer iets kwalijk dat er enige tijd geleden gespeeld heeft.

RIJBEWIJS INGEVORDERD WEGENS DRANKMISBRUIK

Schijndel
In de nacht van zaterdag op zondag is het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Liempde op de Lieseindsestraat in Schijndel wegens drankmisbruik ingevorderd. De man vestigde o.a. de aandacht op zich door tegen het verkeer in op de Boschweg een rotonde te nemen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

Gemonde Zondagmorgenvroeg is in Gemonde een 54-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw, met wie enige tijd geleden de relatie is verbroken, te hebben mishandeld. De vrouw bleef tijdelijk bij een bekende. De verdachte drong bij het openen van de deur direct naarbinnen en sloeg de vrouw diverse malen. Zij liep daarbij enkele zwellingen en pijnlijke plekken op. Verder vernielde de man wat huisraad in de woning. De man is terplaatse aangehouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

MOTORRIJDER DODELIJK VERONGELUKT

Veghel
Zaterdagavond is een 21-jarige motorrijder uit Schijndel op de Eerdsebaan in Veghel dodelijk verongelukt. Een 32-jarige automobilist uit Veghel is in verband hiermee aangehouden. Zowel de motorrijder als de verdachte reden over de Eerdsebaan vanuit de richting Veghel in de richting Eerde. De automobilist sorteerde bij de afslag Eindhoven rechts voor. De motorrijder reed op dat moment achter hem op de rijstrook voor het rechtdoorgaande verkeer. De verdachte ontdekte dat hij verkeerd was gereden en keerde in linkse richting. Hij zag daarbij de motorrijder over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. De motorrijder werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel, waar hij korte tijd later overleed. De verdachte legde in eerste instantie een valse verklaring af over het gebeurde. Hij is voor verhoor ingesloten.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERZET EN MISHANDELING

Uden
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Markt in Uden twee Ossenaren van 22- en 51 jaar oud en een 20-jarige man uit Heesch aangehouden voor verzet en mishandeling. Bij de aanhouding moest de politie pepperspray gebruiken. De 22-jarige Ossenaar probeerde door een open portier van een surveillancewagen om nog onbekende reden een agent te slaan. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, geholpen door zijn 51-jarige vader en een 20-jarige man uit Heesch. In het tumult dat daarop ontstond moest tegen de 20-jarige verdachte pepperspray worden gebruikt. De 20-en 22-jarige man zijn terplaatse aangehouden, de vader werd later, toen hij op het bureau naar zijn zoon kwam informeren aangehouden, allen zijn ingesloten voor verhoor.

MAN AANGETROFFEN MET HARDDRUGS

Veghel Zaterdagmorgen werd bij een tankstation aan de Leest in Veghel een 24-jarige Pool aangetroffen. De man lag te slapen met een injectienaald in zijn hand. Nadat hij was gewekt troffen agenten een kleine hoeveelheid heroïne bij hem aan. Hij is aangehouden en ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

MAN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK

Oss
In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten op de Kardinaal de Jongstraat in Oss een 34-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een daar gevestigde supermarkt. Een getuige belde de politie dat de man een ruit ingooide en het pand inging. Agenten gingen terplaatse en troffen tegenover de supermarkt een fiets en enkele tientallen pakjes sigaretten aan. Zij hoorden daarop geritsel in bossages. Uit onderzoek bleek daar dat de verdachte van de inbraak zich daar verstopt had. Hij is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

VROUW ONDER INVLOED

Oss
In de nacht van zaterdag op zondag is een 46-jarige automobiliste uit Marcharen op de Marcharenseweg in Oss betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Hetzelfde overkwam op de Isabella van Potugalstraat in Oss een 26-jarige automobiliste uit die plaats, zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

MAN GEWOND BIJ ÉÉNZIJDIG ONGEVAL

Reek
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Provincialeweg Zuid in Reek een 21-jarige man uit Ede met zijn auto tegen een boom gereden en gewond geraakt. De man raakte bij een moment van onoplettendheid in de rechterberm, raakte in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Nistelrode In de nacht van zaterdag op zondag is een 43-jarige fietser uit Nistelrode op de Loosbroekseweg in zijn woonplaats zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een 18-jarige automobilist uit Berghem. De automobilist reed naar eigen zeggen door de dichte mist rijdende in de richting van Nistelrode gedeeltelijk op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Er ontstond een aanrijding daardoor een aanrijding met de fietser. Het slachtoffer is met o.a. een beenfractuur per ambulance overgebracht naar Bernhoven ziekenhuis in Oss.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk
Zaterdagavond is op de Kaneelstraat in Cuijk een 38-jarige automobilist uit Uden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

MAN MISHANDELD

Cuijk
In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige inwoner uit Cuijk op de Kerkstraat in zijn woonplaats zonder directe aanleiding mishandeld. Een onbekende man gaf hem op straat een kopstoot en sloeg hem diverse malen. Het slachtoffer liep daarbij zwellingen aan zijn hoofd op. De politie onderzoekt de zaak.

FIETSER GEWOND NA VAL

Sambeek In de nacht van zaterdag op zondag is een 67-jarige inwoner uit Boxmeer op de Grotestraat in Sambeek met zijn fiets tegen een stoeprand gereden, gevallen en gewond geraakt. De man is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.